-->Головна » 2011 » Сентябрь » 21

Починається реалізація польсько-австралійського інвестпроекту з розробки золотих родовищ в Україні

  Бобрикове, Антрацит, Луганщина, видобуток, золото, родовище, інвестиції  У селі Бобрикове Антрацитівського району починається реалізація польсько-австралійського інвестпроекту з розробки золотих родовищ, у рамках якого буде створено близько 300 робочих місць. Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк на пе ... Читати далі»

21.09.2011

Картографи розтопили Гренландію

  Times, Гренландія, карта, лід, картограф  Британські вчені з Інституту полярних досліджень Скотта (Scott Полярний науково-дослідний інститут) стверджують, що кордони крижаного покриву Гренландії в нещодавно виданому географічному атласі світу Таймс Всеосяжний Атлас світу (13-е видання) зображені неправильно. Про це повідомляє BBC.
&n ... Читати далі»

Природа не щадить Японію

  Японія, стихія, тайфун, злива, природа   1,3 мільйона людей в центральній Японії, з них 80000 - жителі міста Нагої, були змушені евакуюватися через потужний тайфун, що викликав повені. За даними уряду, сильні дощі, принесені тайфуном, пошкодили дороги і затопили багато районів Нагої та кількох інших міст, повідомляє Associated Pr ... Читати далі»

Оцінено користь «зелених дахів»

  зелений дах, екологічне будівництво, архітектура   Рослини, висаджені на дахах будівель, дійсно можуть компенсувати втрату вуличної рослинності, але тільки при дотриманні деяких правил.
  Екологічні рішення все більш привертають сучасну архітектуру. Крім використання сонячних батарей та інших енергозберігаючих тех ... Читати далі»

Канада має величезні геотермальні ресурси

  Канада, геотермальні джерела, енергетика, геологічна служба, ресурси   Геологічна служба Канади опублікувала доповідь, в якому заявила про величезний потенціал геотермальної енергетики на підвідомчій території.
   Канада поки не виробляє електроенергію з геотермальних джерел - і марно. Виявляється, запаси в мільйон р ... Читати далі»

Землетрус неможливо передбачити

  землетрус, Італія, суд, сейсмолог, геофізик, прогнозування   Отже, шість італійських сейсмологів і геофізиків пішли під суд за «вбивство 309 чоловік», які загинули в 2009 році в результаті землетрусу в Л'Акуїлі.
   Звинувачення вважає, що вчені повинні були попередити городян про катастрофу. Яка наукова точка ... Читати далі»

Сьогодні 140 років від дня народження Івана Михайловича Губкіна

  Губкін, геолог, 21 вересня, нафта   Сьогодні відзначають 140 років від дня народження Івана Михайловича Губкіна (1871–1939), російського геолога, засновника радянської нафтової геології, академіка, віце-президента АН СРСР (1936-1939). Був керівником досліджень Курської магнітної аномалії (1920-1925). Автор праці «Вчення про наф ... Читати далі»