Головна » 2011 » Сентябрь » 21 » Природа не щадить Японію
18:12
Природа не щадить Японію
  Японія, стихія, тайфун, злива, природа   1,3 мільйона людей в центральній Японії, з них 80000 - жителі міста Нагої, були змушені евакуюватися через потужний тайфун, що викликав повені. За даними уряду, сильні дощі, принесені тайфуном, пошкодили дороги і затопили багато районів Нагої та кількох інших міст, повідомляє Associated Press.
   На кадрах відеозаписів, демонстрованих по японському телебаченню, видно, як жителі Нагої бредуть по вулицях по коліно у воді. У деяких частинах міста, що знаходяться поряд з розлитою річками, рятувальники допомагали людям евакуюватися в гумових човнах. У прилеглої префектурі Гіфу дев'ятирічний хлопчик і 84-річний чоловік пропали без вісті, ймовірно, їх обох поглинули води річок, що вийшли з берегів.
   Експерти метеорологічного агентства Японії кажуть, що в ніч з вівторка на середу тайфун розташовувався біля південного берега південно-західного острова Сікоку, швидкість вітру в ньому становила 144 км / ч. За прогнозами, тайфун добереться до Токіо до полудня середи, 21 вересня.
   Нагадаємо, що зовсім недавно, на початку вересня Японія вже страждала від тайфуну. 4 вересня тайфун Талас приніс рекордну кількість опадів у західну і центральну частини країни. Зливові дощі перетворювали міста в озера, змивали з доріг автомобілі і викликали зсуви, в результаті яких удома буквально стирало з лиця Землі.
  Для 460 тис. жителів регіону влада випустила накази про евакуацію і попередження про небезпеку. Не менш 3600 чоловік опинилися в тяжкому становищі через розлилися рік, зсувів і зруйнованих мостів, що перешкоджають проведенню рятувальних операцій. Загиблими або зниклими без вісті вважаються 90 осіб.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2427 | Додав: wiktor | Теги: тайфун, злива, Японія, природа, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar