Головна » 2011 » Сентябрь » 21 » Канада має величезні геотермальні ресурси
18:07
Канада має величезні геотермальні ресурси
  Канада, геотермальні джерела, енергетика, геологічна служба, ресурси   Геологічна служба Канади опублікувала доповідь, в якому заявила про величезний потенціал геотермальної енергетики на підвідомчій території.
   Канада поки не виробляє електроенергію з геотермальних джерел - і марно. Виявляється, запаси в мільйон разів перевищують поточні потреби країни.
  Зрозуміло, далеко не вся ця енергія може бути використана. Екологічні наслідки розвитку геотермальної галузі невеликі в порівнянні з іншими секторами енергетики, але з багатьма проблемами все ж доведеться рахуватися. Проте гідротермальні установки, зазначають укладачі, здатні витіснити інші, більш дорогі та екологічно шкідливі технології.
   Всього рекомендовано, не відкладаючи в довгий ящик, приступити до розробки хоча б сотні геотермальних проектів. У Британській Колумбії, Альберті і на Юконі фахівці нарахували не менше 5 ГВт, якими можна починати займатися прямо зараз. До того ж вартість доставки геотермальної енергії, як очікується, складе конкуренцію вартості доставки вугілля протягом 15 років або близько того.
  Обмеження звичайні: ряд найперспективніших джерел далекий від підстанцій, а витрати на проведення високовольтних ЛЕП туди, де це необхідно, зроблять деякі проекти нездійсненними. У той же час достатньо джерел, розташованих в доступних місцях.
   У сусідніх США геотермальна енергетика вже щосили розвивається. У минулому році в одному тільки штаті Західна Віргінія сектор виробляє 18 ГВт. Сьогодні реалізовуються близько двохсот нових проектів, які в цілому дадуть країні ще 7 ГВт.
    Світовим лідером залишається Ісландія. Маленька країна без докорів сумління користується своїм унікальним геологічним становищем, майже повністю задовольняючи потребу в електриці за рахунок гідро-та геотермальної енергії.
  Підготовлено за матеріалами IEEE Spectrum.
Фото: www.wallpaperweb.org
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Справи геологічні | Переглядів: 5703 | Додав: wiktor | Теги: геотермальні джерела, енергетика, ресурси, геологічна служба, канада | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar