-->Головна » 2011 » Сентябрь » 28

Мертве море повне життя

 Мертве море, життя, органічний світ, прісна вода, ІзраїльНа дні Мертвого моря б'ють ключі з чистою водою і в безлічі живуть мікроорганізми, повідомляє LiveScience. Це відкриття зробили вчені з університету Бен-Гуріона (Ben-Gurion University) в Ізраїлі, під керівництвом професора Джонатана Ларона (Jonathan Laronne) вперше опустившись на дно одног ... Читати далі»

Німеччина відкинула законопроект про зберігання вуглекислого газу під землею

 Бундесрат, законопроект, підземні сховища, Німеччина, природний газБундесрат Німеччини заблокував законопроект, що дозволяє зберігання вуглекислого газу під землею.
  Європа - і ФРН особливо - перебуває в шоці після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1». Альтернативна енергетика та боротьба з парниковим ефектом з новою силою увійшли в моду. ... Читати далі»

28.09.2011

Підземні води підвищують рівень моря

 Коніков, підземні води, рівень океану Рівень Світового океану зростає повільно і майже непомітно. Всім відомо, що це відбувається через танення льоду і розширення води в результаті потепління.
   Але мало хто знає, що є й інший фактор: звичка людства викачувати воду з підземних водоносних горизонтів. Основна частина цієї води потрап ... Читати далі»

Випробувано плаваючий вітряк, здатний накопичувати енергію

 SeaTwirl , вітер, енергетика, вітогенератор, вода Установка, створена у Швеції, не тільки перетворить енергію вітру в електрику, але й може використовуватися як накопичувач кінетичної енергії.
  Вітрогенератор SeaTwirl («Морська вертушка»), розроблений компанією Ehrnberg Solutions, має цілу низку переваг. Подібно французькому «ловцю ... Читати далі»

28.09.2011

Ми живемо так, ніби у нас півтори планети

 глобальні проблеми, ресурси, планета, перевитрата На дворі лише вересень, а людство вже вичерпало річний запас ресурсів планети.
  Організація Global Footprint Network
оголосила 27 вересня «Днем перевитрати Землі» (Earth Викид день). З цієї дати попит людства на природу перевищує здатність планети ... Читати далі»

Сильні морські течії здатні народжувати хвилі-вбивці

 Тофоллі, хвиля, вбивця, цунамі, Світовий океан Міжнародна група вчених виявила, що морські течії підвищують ймовірність виникнення хвиль-вбивць. Результати дослідження допоможуть збільшити безпеку мореплавання.
  Важко придумати більшу небезпеку для суден і морських споруд, ніж хвилі-вбивці, гігантські поодинокі океанські вали, що досяга ... Читати далі»