Головна » 2011 » Сентябрь » 28 » Випробувано плаваючий вітряк, здатний накопичувати енергію
19:17
Випробувано плаваючий вітряк, здатний накопичувати енергію
 SeaTwirl , вітер, енергетика, вітогенератор, вода Установка, створена у Швеції, не тільки перетворить енергію вітру в електрику, але й може використовуватися як накопичувач кінетичної енергії.
  Вітрогенератор SeaTwirl («Морська вертушка»), розроблений компанією Ehrnberg Solutions, має цілу низку переваг. Подібно французькому «ловцю вітру", збудованого латаття і Technip, агрегат має вертикальну вісь обертання і тримається на поверхні води. Така конструкція дозволяє акумулювати енергію повітряних потоків з будь-якого напрямку, а також усуває необхідність в масивних і дорогих опорах.
  Крім того, нижній елемент обертається SeaTwirl, що має форму тора, діє подібно маховику: він заповнюється водою і продовжує по інерції повертатися навколо своєї осі навіть у повний штиль.
   Обертається, очевидно, розташована над водною гладдю, а в глибині ховається довга стержнеподобная конструкція, яка кріпиться на тросах до дна. Внизу є електрогенератор та відходять від нього проводами, а в центральній зоні «стрижня» спливає і занурюється поплавок, який обертається разом з надводним механізмом.
  При сильному вітрі поплавок під дією відцентрових сил піднімається до поверхні, і нагромадження в ньому вода перетікає в тор. З часом «бублик» виявляється заповнений вщерть. Якщо вітер пропаде, надводний елемент продовжить обертатися, забезпечуючи безперебійну генерацію енергії, поки з нього не витече вся вода.
  Минулого місяцем Ehrnberg Рішення протестувала дослідну установку прототипу III у шведського узбережжя неподалік від міста Хальмстад, підтвердивши працездатність конструкції. Інженери націлені на великі об'єкти, які будуть підніматися на 210 м над водою і йти під воду на 228 м. Номінальна потужність такої установки складе 10 МВт, практична - 4,5 МВт. А запасеної енергії (25 МВт • год) буде вистачати на те, щоб протягом години забезпечувати енергетичні потреби 8 тис. приватних будинків.
  Підготовлено за матеріалами IEEE Spectrum.
Фото: science.compulenta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3810 | Додав: wiktor | Теги: енергетика, вода, вітогенератор, SeaTwirl, вітер | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar