Головна » 2012 » Сентябрь » 12 » Ахмадінежад звинуватив США у засусі
14:35
Ахмадінежад звинуватив США у засусі
  Спека Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що насувається посуха, яка загрожує сільському господарству країни, і почасти "створена" вона західними спецслужбами. Він переконаний, що США і Європа впливають на клімат Ісламської Республіки секретною зброєю.
  "Сьогодні наша країна рухається до посухи, в якій частково винний шкідливий вплив промисловості на екологію, а почасти - вплив на хмари, здійснюваний ворогами нашої країни. І це війна, в якій Іран має намір перемогти", - сказав Ахмадінежад, виступаючи напередодні в приморському місті Гомбеде-Кавус, в 2012 р. внесеному в ряд об'єктів під охороною ЮНЕСКО. Нещодавно синоптики попередили, що через відсутність опадів посуха загрожує трьом чвертям території Ірану.
  Влада Ісламської Республіки не перший раз списує брак опадів на західну змову з метою увергнути країну в кризу. У липні подібну думку висловив глава іранської організації з охорони культурної спадщини і один з віце-президентів країни Хассан Мусаві. Він закликав експертів в області метеорології вивчити можливість того, що Захід "організував" посуху в південному Ірані - традиційно одному з найбільш проблемних в плані клімату регіоні країни. "Я відчуваю, що світові колонізатори (США) використовували свої технології, що впливають на ситуацію з навколишнім середовищем в Ірані", - сказав Мусаві.
  У травні минулого року Ахмадінежад звинуватив європейські країни в "використанні спеціального обладнання для розгону хмар", через що дощові хмари не доходять до Ірану. Він заявив, що Тегеран буде займатися цим питанням в рамках міжнародних правових каналів. До цього президент Ірану звинувачував західні країни в створенні ВІЛ, щоб послабити країни, що розвиваються і створити ринок для фармацевтичних препаратів.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=64856
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2111 | Додав: wiktor | Теги: США, Ахмадінежад, Іран, посуха | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar