Головна » 2011 » Ноябрь » 29 » Данія пускає гроші на вітер, а Польща - на атом
23:32
Данія пускає гроші на вітер, а Польща - на атом
Данія, Польща, вітер, енергетика, кошти, програма  Данія прийняла програму, відповідно до якої до 2020 року вітер забезпечить половину потреби країни в енергії.
   А до 2050 року Данія повністю звільниться від викопного палива.
  Такий план нового, лівого уряду, яка взяла владу в вересні. Воно вирішило бути святішим попереднього правоцентристського керівництва, яке збиралося до 2020 року довести частку вітроенергетики з нинішніх 20 до 42%.
   Заплановано 5600000000 крон інвестицій (€ 750 млн / $ 996 млн). Попередники давали всього 3,6 млрд. Додаткове фінансування надійде частково за рахунок підвищення цін на енергоносії. Заодно датчан спонукають краще утеплювати свої будинки і заощаджувати. Влада очікує, що до 2020 року громадяни знизять середнє споживання енергії на 10%.
   Уряд заявив також, що планує провести переговори з усіма політичними партіями, щоб програма продовжувала діяти, коли до влади прийде хтось інший.
   Тим часом Польща зібралася до 2020 року ввести в експлуатацію свою першу АЕС. Два реактори потужністю 3 ГВт кожен будуть побудовані на узбережжі Балтійського моря. Точне місце поки не обрано. Його оголосять у найближчі два роки.
   Вартість проекту оцінюється в 100 млрд злотих (€ 22100000000 / $ 29,4 млрд). Зацікавленість висловили міжнародні консорціуми: французькі EDF і Areva, а також американо-японські Westinghouse Electric Company і GE Hitachi Nuclear Energy Americas.
   Польща поки спирається на свої рясні запаси вугілля. Цей вид палива забезпечує 94% енергетичної потреби країни. Між тим необхідно відповідати квотам ЄС на викиди вуглекислого газу. Крім того, країна зацікавлена ​​в зниженні ролі імпорту енергоносіїв. Зараз 40% потреби в газі вона задовольняє за рахунок російських постачань. Сама себе Польща забезпечує газом лише на 30% (решта дають інші іноземні партнери).
   Підготовлено за матеріалами Франс Прес.
Фото: epochtimes.com.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1823 | Додав: wiktor | Теги: кошти, Польща, енергетика, Данія, програма, вітер | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar