Головна » 2010 » Май » 19 » Центральна Європа під водою
18:08
Центральна Європа під водою
Повені в центральній Європі привели до загибелі вже дев'яти осіб, повідомляє Daily Telegraph. У результаті безперервних злив деякі річки вийшли з берегів в частині Польщі, Словаччини, Сербії та Чеської республіки, що  опинилися під водою. Це також призвело до закриття меморіалу жертвам Голокосту.

За даними офіційних джерел, у південній Польщі загинуло п'ять людей, двоє у Сербії і по одному у Словаччині та Чехії. У Польщі через повені були змушені евакуюватися 2 тис. людей. У Чехії частині жителів довелося евакуюватися не тільки власне через воду, але й з-за проблем з електроенергією, - повінь позбавила електрики 3,5 тис. будинків.

Нагадаємо, що всього пару місяців тому атаці стихій піддалася західна Європа. Ніколя Саркозі (Nicolas Sarkozy), президент Франції, оголосив, що урагани забрали життя майже 60 осіб. Він охарактеризував лиха в містах і селах атлантичного узбережжя як «людську трагедію з жахливими втратами» і обіцяв термінову допомогу майже в € 3 млн. Іспанія, Португалія, Бельгія і Німеччина постраждали від дощів і вітру швидкістю 90 миль / год Але більше всіх постраждала саме Франція, на яку з повною силою обрушився ураган «Ксінтія» (Xynthia). Усього за півдня через ураган 50 чоловік загинули, а не менше дев'яти були оголошені зниклими.

Втім, згідно з деякими дослідженнями, якщо рівень світового океану буде підніматися нинішніми темпами, через 50-60 років Європа виявиться повністю покрита океанічними водами. Першими під воду опустяться Нідерланди, за ними піде Іспанія. Так що якщо прогнози вчених виправдаються, проблема весняних повеней перед Європою стояти більше не буде.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2081 | Додав: wiktor | Теги: затоплення, Чехія, повінь, центральна Європа, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar