Головна » 2010 » Июль » 12 » Програма ENPI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна
22:14
Програма ENPI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна
ENPI, програма, Угорщина,Словаччина,Румунія,УкраїнаКерівництво Програми Європейського інструменту сусідства і партнерства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 (Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI Cross-border Cooperation Programme 2007-2013) оголосило про другий конкурс заявок на отримання міжнародної технічної допомоги в рамках даної програми буде відкрито до 14.00 26 жовтня 2010 року.

Перший конкурс на подання заявок в рамках Програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013, який було оголошено Національним Агентством Розвитку Угорщини, що діє у якості Органу Управління Програмою, у співпраці з Міністерством будівництва та регіонального розвитку Словацької Республіки, Міністерством регіонального розвитку та житлового господарства Румунії, а також Міністерством економіки України, завершився 22 вересня 2009 року.

Близько 13 млн. євро було виділено для підтримки спільного розвитку туризму, покращення умов для діяльності малих та середніх підприємств, охорони навколишнього середовища, підготовки до надзвичайних ситуацій, а також інституційного співробітництво та маломаcштабних заходів «люди-людям».

Програма діє таким чином, що основні її заходи можуть бути проведені на основних територіях Закарпатської та Івано-Франківської області України. Чернівецька область у даній програмі виступає, як додаткова територія. Для розвитку прикордонних територій Угорщини, Словаччини, Румунії та України в рамках другого набору заявок планується діяльність у трьох пріоритетах програми, а саме:
• Пріоритет 1. Покращення економічного та соціального розвитку.
• Пріоритет 2. Підвищення якості навколишнього середовища.
• Пріоритет 4. Підтримка співробітництва «люди-людям».

Для більш детального вивчення умов конкурсу необхідно звернутись на електронне посилання Програми ENPI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна (www.huskroua-cbc.net) .
З метою розповсюдження інформації про умови другого конкурсу, Спільним Технічним Секретаріатом програми за підтримки проекту «Сприяння розвитку регіонального потенціалу» (RCBI) заплановано проведення низки інформаційних заходів на прийнятній програмній території.

Інформаційні дні відбудуться:
• 20 липня 2010 р. – м. Івано-Франківськ, готель «Надія», вул. Незалежноcті, 40.
• 21 липня 2010 р. – м. Яремча, клуб-готель «Яремче», вул. Петраша, 6.
• 22 липня 2010 р. – м. Рахів, готель «Європа», вул. Миру, 42.
• 23 липня 2010 р. – м. Ужгород, ресторан «Дельфін», Київська набережна 3.
Нажаль, на сьогодні з боку України не працює інформаційний пункт Програми, який мав би бути у м. Ужгороді Закарпатської області.

Міжнародна асоціація інституцій регіонального розвитку "МАІРР" (http://iardi.org), яка об'єднує українські, польські, словацькі, угорські та румунські організації та інституції, закликає Спільний Технічний Секретаріат Програми, відповідні державні та міжнародні установи прискорити відкриття інформаційного пункту Програми. Робота такого пункту, необхідна перед усім, для якісного забезпечення інформацією потенційних заявників і бенефіціарів Програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013.


Джерело : http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Заходи | Переглядів: 2359 | Додав: wiktor | Теги: україна, Румунія, Словаччина, ENPI, програма, Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar