Головна » 2010 » Май » 29 » Німеччина готується до повені
17:18
Німеччина готується до повені
  На сході Німеччини, у федеральній землі Бранденбург, оголошено вищий стан готовності до сильних повеней, повідомляє РБК. За даними Центру зі спостереження за повенями, 26 травня рівень води в річці Одер досяг критичних 5,9 м і продовжує підвищуватися. Як наслідок, над греблями і дамбами нависла загроза руйнування. Всі розташовані поруч з річкою райони зараз знаходяться під постійним наглядом влади.

Тим часом південь сусідньої Польщі потроху оговтується від повені, що почалася 21 травня після проливних дощів, що йшли протягом тижня. Жертвами повені стали 17 людей.

У Варшаві рівень води у Віслі став падати, паводкова ситуація нормалізується. Тепер повінь загрожує західним областям країни і Західно-Поморському воєводстві, повідомляє АМІ-ТАСС. Вода на річках Одра і Варта може піднятися до 6 м. У місті Слубіце закрилися школи і дитячі сади, міська лікарня евакуйована.

Польські служби з надзвичайних ситуацій продовжують зміцнювати річкові береги, рятувальники і пожежники цілодобово стежать за ситуацією. Франція і Німеччина відправили полякам потужні насосні системи для відкачування води, а Росія надала гуманітарну допомогу.

«Навколо Світу» розповідав, що в середині травня в результаті безперервних злив річки в центральній Європі вийшли з берегів і частині Польщі, Словаччини, Сербії та Чеської республіки опинилися під водою. Це також призвело до закриття меморіалу жертвам Голокосту.

Нагадаємо, що всього пару місяців тому атаці стихій піддалася західна Європа. Іспанія, Португалія, Бельгія і Німеччина постраждали від дощів і вітру швидкістю 90 миль / год.  Але більше за всіх постраждала Франція, на яку з повною силою обрушився ураган «Ксінтія» (Xynthia). Усього за півдня через ураган 50 чоловік загинули, а не менше дев'яти були оголошені зниклими.

Джерело:  http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2021 | Додав: wiktor | Теги: Німеччина, Польща, повінь, Одер, річка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar