Головна » 2011 » Июль » 23 » Кизимен ожив
09:06
Кизимен ожив
 вулкан,вулканічна активність, Кизимен, Камчатка Учора, 21 липня, камчатський вулкан Кизіиен викинув попіл на висоту три кілометри, повідомляє ІА «Интерфакс». Як відзначають фахівці камчатської філії геофізичної служби Російської академії наук, цей викид супроводжувала поверхнева подія, що сталася на вулкані. Попільний шлейф простягнувся більш, ніж на 15 км на схід від Кизимену.
  Через те, що попіл небезпечний для авіалайнерів (уламки каміння та скла, що містяться в хмарах вулканічних викидів, можуть пошкодити двигуни літаків), Кизимену присвоєно так званий жовтий код авіаційної небезпеки.
  За словами геофізиків, зараз у кратері вулкана спостерігається значна термальна аномалія. У темний час доби видно, як за східним схилом стікає лава. Фахівці вважають, що  Кизимен готується до ще більш потужного виверження. Дуже велика ймовірність того, що в кратері велетня відбудеться катастрофічний вибух.
  Попередня активність вулкана спостерігалася у квітні, коли тільки за одну добу там були зареєстровані близько 80 локальних землетрусів. Попіл при цьому викидався на висоту від 4,5 до 5,2 км, а попелястий шлейф розтягнувся на 475 км. Тоді вулкан Кизимен не становив загрози прилеглим населеним пунктам, та місцевим жителям було нічого побоюватися.
  Висока активність вулкана спостерігалася також у січні поточного року. Тоді стовп попелу досягав висоти 10 км і осипався на великі міста, в тому числі Петропавловськ-Камчатський. В останні дні січня Кизим здійснював до 1,2 тис. викидів попелу на добу.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1717 | Додав: wiktor | Теги: камчатка, вулканічна активність, вулкан, Кизимен | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar