Головна » 2011 » Март » 17 » Екологи запустили онлайн-карту рівня радіації
17:47
Екологи запустили онлайн-карту рівня радіації

У зв'язку з аварією на японській АЕС "Фукусіма-1" російські екологи запустили в Інтернеті онлайн-карту рівня радіації в Японії та прилеглих регіонах, а також у Росії та США.

Засновники ресурсу пропонують будь-кому з небайдужих користувачів внести дані своїх вимірів, заповнивши форму, розміщену на сайті. Інформація з блогів або сайтів публікується з обов'язковим посиланням на першоджерело.
"Мета даної карти - надати платформу для збору всіх повідомлень про рівень радіації", - зазначили творці сайту.
"Щоб уникнути провокацій і паніки, перед розміщенням інформації на сайті radiation.crowdmap.com буде проводитися перевірка отриманих відомостей", - сказав представник організації Greenpeace, ​​яка підтримує створення карти.
Серйозні побоювання у населення регіонів, які межують з Японією, викликала аварійна ситуація на АЕС "Фукусіма-1" після трагічного землетрусу і цунамі 11 березня.
Катаклізм вивів з ладу системи охолодження на АЕС. У чотирьох з шести реакторів сталися вибухи водню, на першому енергоблоці паливні стрижні розплавилися на 70%, що призвело до витоку радіації. Зараз рятувальники і атомники проводять широкомасштабну операцію зі стабілізації АЕС, охолоджуючи паливо морською водою.
Вітер зносить небезпечні речовини на схід, в Тихий океан: за прогнозами експертів, шлейф радіації пройде через Тихий океан, зачепить Алеутські острови, а до вечора п'ятниці накриє Південну Каліфорнію і південний захід США, зокрема штати Невада, Юта і Арізона.

Фото: www.tsn.ua/
Джерело: http://tsn.ua/
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2225 | Додав: TaRaS_R | Теги: Японія, США, greenpeace, радіація, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar