Головна » 2011 » Апрель » 20 » Уламок української ракети впав на американський штат Колорадо
23:57
Уламок української ракети впав на американський штат Колорадо
 Росія, Україна, США, Ракети, Ракета, Штат, Український, Колорадо, Уламки В американському штаті Колорадо виявили уламок україно-російської ракети Зеніт-3SLБ. Шматок космічного носія пролетів повз 57-річного Роберта Данна, який шукав в окрузі Моффат оленячі роги.

Як стало відомо, інцидент стався ще в кінці березня. Під час походу в Моффат Каунті Роуд Роберт Данн почув незвичайний шум. «Це був неприродний шум, і не літак, і не мій мобільний ... Я намагався почути, що це було », - розповів чоловік, передає ТСН з посиланням на Craig Daily Press.

Кілька годин по тому Данн, який шукав роги оленя і лося, які вони скидають під час линьки, знайшов те, що, на його думку, і стало причиною шуму - титанову металеву сферу вагою близько 70 фунтів і діаметром
близько 30 сантиметрів.

Як пізніше з'ясувалося, це був бак системи наддуву від ракети-носія «Зеніт-3SLБ», запущеної з космодрому Байконур у січні цього року, повідомили в NASA.

Друга ступінь ракети-носія впала з орбіти і, ймовірно, пролетіла над Лос-Анджелесом 19 березня, припустили в NASA.

«Це саме з російського транспортного засобу. Терміни, місце та маркування допомогли ідентифікувати його », - повідомив представник космічного агентства Вільям Джеффс.

Зараз Данн береже бак в своєму будинку в Діксоні. Він не упевнений, що робити з об'єктом надалі. Американські ЗМІ припускають, що Росія може попросити повернути їй уламок ракети відповідно до конвенції ООН.

Інших уламків ракети поки що не знайдено. Фахівці розповіли, що вони можуть бути на відстані більше 100 миль один від одного.

Ракета-носій «Зеніт-3SLБ» була розроблена Конструкторським бюро «Південне» у Дніпропетровську та виготовлена ​​там же на Південному машинобудівному заводі. Пізніше ракету трохи модернізували на Байконурі.
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2328 | Додав: wiktor | Теги: Колорадо, ракета, США, український, штат, Росія, україна, Ракети, уламки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar