-->Головна » 2010 » Июль » 16

Рятівний дренаж

Ганьчжоу, Китай, дренажна система, підтоплення    Дренажна система віком 900 років захистила місто Ганьчжоу (Ganzhou) в провінції Цзянсі (Jiangxi), Китай, від жахливих повеней, з-за яких в регіоні загинули сотні людей і ще мільйон залишився без даху над головою. Проливні дощі і зливові паводки завдали країні збитків у розмірі £ 1,9 млрд, повідомляє Daily Telegraph.

Ста тисячам жителів Ганьчжоу вдалося залишитися в ... Читати далі»

16.07.2010

Почалося будівництво острова з пластикових відходів

пластикові острови, океан, відходи  Кому як не голландцям створювати сушу з нічого! (Тут і нижче ілюстрація Recycled Island Project.)

Десь на півдорозі між Гаваями і Сан-Франциско розташована велика тихоокеанська сміттєва пляма - плавучий острів, що складається переважно з пластикових відходів. Американці міряють його площу Техасом, а ми скажемо так: у два з гак ... Читати далі»

16.07.2010

Європу захопила негода

погода, Європа, горози, спека    Небувала спека в Європі змінилася дощами, відзначає НТВ. Потужний циклон вдарив по північній частині континенту. У зоні потужного урагану виявилися Голландія, Люксембург, Бельгія та Німеччина, там зруйновані будинки, дороги, є жертви.

Найбільш постраждалими вважаються Бельгія та Німеччина. У Бельгії третину території по коліно у воді, затопленими опинилися десятки містечок. А в Брюсселі ... Читати далі»

16.07.2010

Іммігранти рухають прогрес у США

еміграція, США, інноваційний розвиток    Те, що було очевидним і раніше, тепер підтверджує економічне дослідження: інтелектуальна імміграція працює на технологічний прогрес в США. При цьому, як стверджують автори дослідження Вільям Керр (William Kerr) з Гарвардської школи бізнесу та Вільям Лінкольн (William Lincoln) з Мічиганського університету, американські громадяни не позбавляються своїх робочих місць. Стаття "The Supply ... Читати далі»

16.07.2010

Невідома причина деградації атмосфери Землі

шари атмосфери, деградація, термосфера   Один з найважливіших для всього живого на Землі шарів атмосфери деградував до безпрецедентного рівня за не цілком зрозумілих причин.

Виявлено глибоку деградацію одного з шарів атмосфери Землі - так званої термосфери, що тягнеться в діапазоні висот 80-800 км.

Температура в термосфері може відрізнятися на порядок, змінюючись в діапазоні 200-2000 К. Температура ця залежить від ... Читати далі»

16.07.2010

Президент Монголії занурився на дно Байкалу

президент Монголії, Байкал, Мир-2, озеро   Президент Монголії Цахиагийн Елбегдорж занурився в озеро Байкал на глибоководному апараті "Мир-1". Про це 16 липня повідомляється на офіційному сайті органів влади республіки Бурятія.

    Апаратом, який досягне глибини 400 метрів, управляє керівник експедиції "Світи на Байкалі" Анатолій Сагалевич. Також на борту апарата перебуває керівник групи компаній "Метрополь" Мих ... Читати далі»

16.07.2010

На Землі встановлений температурний рекорд

температурний рекорд, спека, Земля, температура повітря    За перше півріччя 2010 року на планеті був побитий температурний рекорд 1880 року.
   Про це повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.
     Середня температура планети склала 14,2 градуса Цельсія, що на 0,68 градуса вище за середню за 20-те  століття.
     Температурні рекор ... Читати далі»

16.07.2010

Японія і Україна будуть разом зондувати Землю

зондування, аерокосмічні знімки, Україна, Японія, співробітництво    Україна і Японія будуть працювати над створенням наносупутникового дистанційного зондування Землі.
     Така домовленість досягнута в ході візиту до України в липні японської делегації у складі представників Токійського університету, університету шиншил і компанії NPO InterCos.
       Як повідомили в пр ... Читати далі»

16.07.2010

Складена карта ймовірних родовищ алмазів

карта, алмази, Кімберлі   Міжнародна група геофізиків представила свою оцінку географічного розподілу кімберлітів - вулканічних порід, що містять алмази.

Алмази формуються при високих тисках на глибині понад 150 км і виносяться на поверхню кімберлітового магмою. Сама порода, зауважимо, названа на честь міста Кімберлі в Південній Африц ... Читати далі»

15.07.2010