Головна » 2011 » Сентябрь » 14 » Рекордна спека в Далласі
20:06
Рекордна спека в Далласі
  рекорд, погода, спека, Даллас, Техас 13 вересня в Далласі, штат Техас, США, був встановлений погодний рекорд. За даними Національної метеорологічної служби (National Weather Service), 70 раз в поточному році стовпчик термометра піднімався вище 38 ° Цельсія. Попередній рекорд був зареєстрований в 1980 році, коли 69 днів у році досягався цей температурний показник, повідомляє Жива наука.
  Втім, ще один рекорд 1980 зберігається: цього року в Далласі температура повітря прогрівалася до 38 ° Цельсія протягом 42 послідовних днів, з 23 червня по 3 серпня. 2011 близько підібрався до цих показників: температура в 38 ° трималася протягом 40 днів поспіль, з 2 липня по 10 серпня.
  До речі, рекорд Сполучених Штатів за кількістю послідовних днів з такою температурою повітря належить Долині Смерті у пустелі Мохаве (154 дні в 2001 році). Протилежні рекорди в Далласі було встановлено в 1906 і 1973 роках, коли не було зареєстровано жодного дня з температурою 38 ° і вище.
  За прогнозами синоптиків, до кінця поточного тижня спека в Далласі спаде, холодний фронт прийде в місто вже в четвер вранці.
  «Навколо Світу» розповідав, що в кінці серпня від небувалої спеки страждали всі Балканські країни. Через підвищення атмосферних температур до рекордного рівня жителям Сербії, Чорногорії, Хорватії, Македонії, Боснії, Албанії та Угорщини рекомендовано залишатися в будинках і пити багато води, щоб уникнути перегрівання організму.
  Разом зі спекою на Балкани прийшли й інші напасті. Так, на півдні Боснії багато жителів мучаться шлунковими інфекціями, оскільки висока температура повітря створює ідеальні умови для розмноження шкідливих бактерій у продуктах харчування. А Чорногорія, Албанія та Боснія борються з лісовими пожежами, які раз у раз виникають біля столиць цих країн і вздовж узбережжя Адріатичного моря.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1843 | Додав: wiktor | Теги: Даллас, спека, погода, Техас, рекорд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar