Головна » 2015 » Август » 4 » Google допоможе оцінити якість повітря в містах
08:28
Google допоможе оцінити якість повітря в містах

Корпорація «Гугл» і виробник датчиків для контролю якості повітря «Акліма» (Aclima) об'єдналися в амбітному проекті, мета якого - складання карти забруднення міського повітря.

Датчики «Акліма» будуть встановлені на автомобілі сервісу «Перегляд вулиць» (Google Street View), завдяки чому організаторам проекту вдасться створити онлайн-мережу по вимірюванню якості повітря та оперативно заносити дані про рівень забруднення на карти. Мобільні сенсори вимірюватимуть широкий спектр показників, включаючи шум, вологість, вуглекислий газ, зважені частинки і метан.

Тестування системи було проведено в Денвері, де датчики встановили на три машини сервісу «Перегляд вулиць». В результаті експерименту було отримано 150 млн замірів якості повітря за місяць.

У наступному році спільні розробки «Гугл» і «Акліма» будуть протестовані в інших містах області затоки Сан-Франциско.

Генеральний директор «Акліма» Давида Герцль навела приклад того, як система може бути корисна людям: «Ми знаємо, що дерева нейтралізують забруднення повітря, наприклад, поглинаючи оксид азоту. Якщо ми будемо знати, де знаходяться "гарячі точки" забруднення, ми зможемо створити там зелені зони ».

Співпраця з «Аклімой» стало одним з пунктів програми «Гугл» щодо зниження впливу корпорації на навколишнє середовище. Пошуковий гігант приєднався до інших 12 лідерів індустрії, підписавши «Акт американського бізнесу про нагляд за змінами клімату».

Фото: © Google
Джерело: https://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/15416-google-pomozhet-otsenit-kachestvo-vozduha-v-gorodah/
Категорія: Зі сфери ГІС та картографії | Переглядів: 2634 | Додав: wiktor | Теги: Google, Aclima, повітря, місто, сервіс, якість | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar