Головна » 2010 » Декабрь » 3 » Зелені трудівники міських вулиць
22:39
Зелені трудівники міських вулиць
Лісова Служба, США, місто, зелені насадження      Американська Лісова Служба провела цікаву роботу, оцінивши в матеріальному вираженні "вартість послуг" зелених насаджень для жителів міст.

Як приклад було наведено найпростіші розрахунки для трьох міст США: Чикаго, Сакраменто і Портленд. У кожному з прикладів оцінювалася окрема функція зелених насаджень.

У Чикаго 3600 тисяч дерев щорічно пов'язують 890 тонн забруднюючих речовин, зберігаючи для бюджету міста 6,4 мільйона доларів.

У Сакраменто дерева, що ростуть у південній та західній сторони будинку, в літній період зменшують споживання електроенергії. Економія для кожного приватного будинку за цей період часу в середньому становить 25,16 доларів (Ми вже публікували цікавий матеріал про те, як озеленення може знизити витрати на опалювання зимою і знизити споживання електроенергії на охолодження влітку).

У Портленді ринкова вартість домоволодінь з деревами, що ростуть біля фасаду або поруч, в середньому на 8870 доларів вище, ніж у будинків, позбавлених навколишнього їх зеленої рослинності. При цьому час перебування обрамленого зеленню будинку в стані продажу в середньому на два дні менше, ніж у будинку, позбавленого рослинності.

Більш того, зелені насадження, що ростуть вздовж тротуарів, і невеликі сквери додають 12828 доларів до ринкової вартості кожного будинку, що знаходиться в межах 300 метрів. (Таким чином, висаджуючи дерева біля свого будинку, у дворі або на прилеглій алеї, Ви інвестуєте в нерухомість. Не забудьте найближчим часом посадити біля свого будинку дерево! ;-)).

У загальній складності "робота" 3800000000 міських дерев США щодо зниження забруднення повітряного середовища оцінюється у 4 мільярди доларів, а депонування викинутого в атмосферу вуглецю - 14 мільярдів.


P.S. Не варто також забувати, що рослинність робить благотворний вплив на здоров'я людей, що теж має свою ціну.

Джерело: www.priroda.su
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2597 | Додав: wiktor | Теги: США, місто, Лісова Служба, зелені насадження | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar