Головна » 2010 » Декабрь » 15 » Львів пропонує свою туристично-інформаційну інфраструктуру зробити стандартом для інших міст
09:35
Львів пропонує свою туристично-інформаційну інфраструктуру зробити стандартом для інших міст
desant.hiblogger.net
туристично-інформаційна інфраструктура, місто, Львів, проект       В рамках проекту «Створення туристично-інформаційної інфраструктури у м.Львові» в центральній частині міста вдалося встановити 929 нових табличок із назвами вулиць, 100 вказівників з покажчиками туристичних атракцій, інформаційні таблички з картами міста. Про це сьогодні під час конференції повідомила координатор проекту Оля Плесак.

Зараз у Львові встановлюють дорожні знаки та вже зроблено три заїзні кишені в місті з картами міста. Також встановлено два електронні Центри допомоги туристам в історичному ареалі міста.

«Важливо, що таблички двомовні, чого раніше у нашому місті не було. Це дозволить іноземним туристам простіше, легше орієнтуватися у місті. Всі продукти у проекті виникли не просто так, а внаслідок масштабних досліджень та аналізу», - розповіла Оля Плесак.

Вона також зазначила, що в рамках програми «Створення туристично-інформаційної інфраструктури у м.Львові» було відкрито Центр туристичної інформації, який можна вважати проектом у проекті, адже в нього є власний штат, люди, які там працюють володіють кількома мовами і надають якісну допомогу туристам. Також там можна торимати різні роздаткові матеріали іноземними мовами.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів зазначив, що це вперше в Україні саме у Львові розробили інтегровану систему інформування.

«Цей проект є зразу ж пропозицією до Державного стандарту України. Ми сподіваємося, що інші міста також сприймуть цей стандарт і ми будемо раді ділитися тим досвідом, який маємо. Це великий фундамент для того, щоб розбудовувати інформаційну інфраструктуру. Для туриста важлива будь-яка інфраструктура, але інформаційна свідчить про те, що про нього хтось думає, хтось дбає. Саме тому цей аспект для нас є дуже важливим», - сказав Василь Косів.

Як розповів Василь Косів, незважаючи на те, що проект зі створення інформаційної інфраструктури міста, вже завершився, влада має на меті надалі продовжувати роботу в цьому напрямку. Зокрема встановити таблички з інформацією безпосередньо на туристичних об‘єктах, про які інформують вказівники, а також розробити інформаційну карту для іноземців у Лікарні швидкої допомоги на Топольній.

«У нас дуже багато роботи, проте найбільшим нашим проектом наразі буде розробка тимчасової інфраструктури для Єврочемпіонату. Вже є певні параметри від УЄФА, але ми їх будемо обов‘язково вписувати в наші рамки. Також плануємо ввести транслітерацію у інших районах міста, крім центрального», - зазначив Василь Косів.

Джерело: http://vgolos.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1770 | Додав: wiktor | Теги: проект, туристично-інформаційна інфраструкт, Львів, місто | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar