Головна » 2011 » Февраль » 17 » Україна на 4 місці у світі за споживанням картоплі
10:49
Україна на 4 місці у світі за споживанням картоплі
Україна, Картопля, Світ, Споживання      Україна знаходиться на четвертому місці у світі за споживанням картоплі на душу населення. Цей показник у нашій країні становить 133 кг при нормі 123 кг

Про це повідомив у ході другої міжнародної конференції «Комерційне плодоовочівництво в Україну-2011» директор з розвитку «Індустріальної молочної компанії» (ІМК) Олег Тодчук. На найближчі роки картопляне напрям стає для компанії одним з ключових.
Згідно з тими ж даними, в структурі споживання картоплі споживання населенням становить 33%, або 6,1 млн. тонн, переробка - 1%, або 0,2 млн. тонн, використання на корм - 20%, або 3,8 млн. тонн , на насіння - 27%, або 5 млн. тонн.

Як повідомляє УНІАН, обсяг експорту та імпорту картоплі в Україні незначний. За підсумками 2010 року ввезено 19 тис. тонн (15 тис. тонн охолодженого і 4 тис. тонн насіннєвого), а експортовано - 7 тис. тонн.

При цьому Тодчук зазначив, що українська картопля неконкурентоспроможний на світових ринках. За словами експерта, ринок картоплі в Україні почав зростати, зростає врожайність і частка професійних господарств. Також відзначається тенденція зростання конкуренції з боку імпорту та зростання обсягів імпорту насіннєвої картоплі з Голландії та Німеччини.

За словами директора з розвитку ІМК, Україна знаходиться на п'ятому місці в світі по вирощуванню картоплі та виробляє 6% усього світового обсягу (18-20 млн. тонн). При цьому, обсяг цивілізованого ринку картоплі становить 2-2,5 млн. тонн, тобто тільки 13% картоплі проходить через цивілізований ринок.
Фото: vasyltereshchuk.blogspot.com
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2149 | Додав: wiktor | Теги: Споживання, Картопля, україна, світ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar