Головна » 2011 » Декабрь » 25 » І знову Крайстчерч
09:25
І знову Крайстчерч
  Крайстчерч, Нова Зеландія, катаклізм, землетрус, магнітуда Два сильні землетруси сталися 23 грудня  в місті Крайсчерч, Нова Зеландія. Про це повідомляє BBC News. Магнітуда обох землетрусів склала 5,8, вони відбулися з інтервалом в 1,5 години. Серйозних руйнувань підземні поштовхи не викликали, однак людям довелося тимчасово покинути свої будинки. Багато хто отримав невеликі поранення, 19 людей звернулися за медичною допомогою.
  Нагадаємо, що в лютому минулого року в Крайстчерчі стався потужний землетрус магнітудою 6,3. Тоді від землетрусу загинули 181 чоловік, були зруйновані багато будинків, у тому числі найзнаменитіша церква міста - розташований на головній площі собор, присвячений Ісусу Христу. Собор постраждав так сильно, що було прийнято рішення не відновлювати його. Була проведена спеціальна церемонія десакралізізірующая церква, потім будівлю було розібрано.
  Крайстчерч вважається одним з великих міст Нової Зеландії. Його населення складає 350 тис. чоловік. При цьому Нова Зеландія знаходиться на південному закінченні так званого тихоокеанського «вогняного кільця». Новозеландські острови розташовуються на стику тихоокеанської і австралійської літосферних плит. У країні щорічно відбувається більше 14 тис. землетрусів, проте лише близько 20 з них мають магнітуду вище 5.0.
  Перед цим землетрус призвів до жертв в Новій Зеландії в 1968 році. Тоді в результаті руйнувань від поштовхів магнітудою 7.1 на західному узбережжі Південного острова загинули три людини.
Фото: www.flickr.com
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 1968 | Додав: wiktor | Теги: Нова Зеландія, катаклізм, магнітуда, Землетрус, Крайстчерч | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar