Головна » 2010 » Апрель » 23 » Тібетських монахів попросили покинути зону землетрусу
17:50
Тібетських монахів попросили покинути зону землетрусу
  Китайська влада сьогодні оголосилf, що буддійським ченцям було рекомендовано покинути зону землетрусу на Тибеті, щоб звільнити місце для фахівців, які будуть займатися реконструкцією, повідомляє Associated Press.

 Кількість жертв землетрусу зросла до 2187, причому 200 з них є дітьми шкільного віку. Більше 12 тис. отримали ушкодження. І 9145 з них все ще перебувають у лікарнях. Державна рада визнала, що ченці зіграли позитивну роль у боротьбі з наслідками землетрусу, допомагали при рятувальних роботах, давали гроші і матеріали і організовували молитви, проте тепер, на їхню думку, присутність не-фахівців лише перешкодить самим фахівцям.

Землетрус магнітудою 6,9 балів стався рано вранці 14 квітня в провінції Ціньхай на заході Китаю. Були зруйновані будинки, школи і установи, багато людей залишилися без даху над головою. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 280 км від міста Голмуд, вогнище розташовувалося на глибині 47 км. Цьому землетрусу передувало кілька підземних поштовхів магнітудою 5,0 балів. Землетрус стався у високогірному районі, який знаходиться в зоні підвищеної сейсмічної активності. Не дивлячись  на цю обставину, школи і частина будинків не були укріплені на випадок землетрусу. Крім того, в районі немає спецтехніки і рятувальники змушені були розбирати уламки зруйнованих будинків вручну.

До речі, нагадаємо, що до початку квітня цього року доступ для іноземців на Тибет і провінції з тибетським населенням Ціньхай, Гансу і Сичуань був закритий. І навіть після скасування заборони китайська влада вимагала від всіх іноземців, що бажають відвідати Тибет, отримання спеціального дозволу і не допускали їх у неспокійні області автономного району, щоб уникнути витоку інформації про безладдя.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2033 | Додав: wiktor | Теги: китайська влада, буддистські монахи, Землетрус, Тібет | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar