Головна » 2010 » Декабрь » 27 » Землетрус в Новій Зеландії
19:47
Землетрус в Новій Зеландії
www.vokrugsveta.ru
Землетрус, Нова Зеландія, підземні поштовхи, шкала Ріхтера    Серія підземних поштовхів магнітудою 4,9 стрясла в ніч з неділі на понеділок Південний острів, Нова Зеландія, повідомляє РБК з посиланням на агентство Reuters. У результаті землетрусу сильно постраждали будівлі в центральній частині міста Крайстчерч (Christchurch). За словами представників місцевої влади, які передає BBC News, то, що подія обійшлося без людських жертв, - рідкісна удача.

Нагадаємо, що в результаті землетрусу 4 вересня місту Крайстчерч, населення якого складає 360 тис. чоловік, був нанесений помітний збиток: незважаючи на те, що людських жертв не було, було пошкоджено близько 500 будинків, деякі з них (у тому числі туристичні визначні пам'ятки) втрачені безповоротно. Після землетрусу було не тільки відключено електрику, але і відключена подача в будинку питної води. У місті було оголошено надзвичайний стан, не працював аеропорт, були закриті всі магазини.

З вересня місто постійно турбують підземні поштовхи. Щодо сильний землетрус був в жовтні: тоді магнітуда землетрусу склала 5,0, в місті відключилася електрика і телефонний зв'язок.

Нова Зеландія перебуває на південному закінченні так званого тихоокеанського «вогняного кільця». Новозеландські острови розташовуються на стику тихоокеанської і австралійської літосферних плит. У країні щорічно відбувається більше 14 тис. землетрусів, проте лише близько 20 з них мають магнітуду вище 5.0.

В останній раз землетрус призвів до жертв в Новій Зеландії в 1968 році. Тоді в результаті руйнувань від поштовхів магнітудою 7.1 на західному узбережжі Південного острова загинули три людини.

Країною, більше всіх постраждала від витівок тихоокеанського «вогняного кільця», є Індонезія. Найсильніша за останні 100 років землетрус стався в грудні 2004 року в районі західного індонезійського о. Суматра. Викликане ним цунамі забрало життя 280 тис. чоловік і 3 млн залишило без даху над головою.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1905 | Додав: wiktor | Теги: підземні поштовхи, шкала ріхтера, Нова Зеландія, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar