Головна » 2011 » Октябрь » 24 » Турецький кошмар
20:38
Турецький кошмар
 Туреччина, землетрус, активна зона, катаклізм  Землетрус магнітудою 7,2 стався вчора в провінції Ван (Van) у східній Туреччині, повідомляє агентство Associated Press. За останніми даними, загинуло понад 200 людей і ще близько тисячі отримали ушкодження різного ступеня тяжкості. У ніч на понеділок тут також були зафіксовані множинні підземні поштовхи, максимум в 5 магнітуд.
  Найсильніше постраждав р. Еркіс (Ercis), там загинуло 59 осіб і зруйновано не менше 80 будівель. У столиці провінції, м. Ван, число жертв становить 25, а на руїни звернулися 10 будинків. Ще одна дитина загинула в сусідній провінції Бітліс (Bitlis). Кілька автодоріг виявилися перекриті розломами.
  У сусідньому місті Целебібаг (Celebibag) також зруйновано безліч будинків, під завалами залишилися люди їх. «Ми чуємо, як вони кричать з-під уламків», - говорить голова місцевої адміністрації Вейсель Кесер (Veysel Keser). Це означає, що число жертв ще може збільшитися. «За нашими оцінками, пошкоджено близько тисячі будівель, і ми припускаємо, що загиблі обчислюються сотнями, можливо, їх 500 або навіть 1000», сказав Мустафа Ердік (Mustafa Erdik) з обсерваторії Канділлі (Kandilli Observatory).
  Президент Росії Дмитро Медведєв висловив співчуття своєму турецькому колезі Абдуллаху Гюлю і запропонуємо йому допомогу в ліквідації наслідків стихії, розпорядившись підготувати до вильоту до Туреччини два Іл-76 МНС. За інформацією агентства «Росбалт», допомогу також запропонували Азербайджан, Ізраїль, США, Великобританія, Німеччина, Польща, Швейцарія і Угорщина. Lenta.ru уточнює, що ізраїльське пропозицію офіційна Анкара відхилила.
  Зауважимо, що в сусідній Вірменії також відчувалися підземні поштовхи максимальною силою в 5 магнітуд. Про які-небудь жертви і руйнування в колишній республіці СРСР не повідомляється. А в самій Туреччині лихо тієї ж природи і ще більшого масштабу сталося 12 років тому, в 1999 році, коли два землетруси магнітудою більше 7 погубили близько 20 тисяч осіб на північно-заході країни
  Нагадаємо, що цього року від землетрусів найбільше постраждала Японія: з березня по червень на Країну сонця, що сходить обрушилася ціла серія їх, максимальної магнітудою 9. Підземна стихія не тільки вбила понад 15 тис. чоловік, і залишила десятки тисяч без даху над головою, а й призвела до аварії на АЕС «Фукусіма I» і масштабного радіоактивного забруднення місцевості.
Фото: primenews.com.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2285 | Додав: wiktor | Теги: активна зона, Туреччина, катаклізм, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar