Головна » 2011 » Февраль » 22 » 65 загиблих унаслідок потужного землетрусу у Новій Зеландії
17:13
65 загиблих унаслідок потужного землетрусу у Новій Зеландії

У Новій Зеландії стався землетрус магнітудою 6,3, що призвело до людських жертв і руйнувань в місті Крайстчерч - другому за величиною населеному пункті країни. За даними Геологічної служби США, осередок землетрусу залягав приблизно в 10 км на південний-захід від Крайстчерча, на півдні Нової Зеландії, на глибині всього близько 5 км від поверхні.

За даними місцевих ЗМІ, понад 65 людей загинули і ще близько 200 залишаюься під завалами. 
Через деякий час стався другий за добу землетрус - магнітудою 4,4. Підземні поштовхи були зафіксовані в 10 км на схід від Літтелтона на глибині 5 км. Підземні поштовхи відчувалися в околицях Веллінгтона й Квинстауна.
У результаті першого підземного поштовху було зруйновано церкву в центрі Крайстчерча, не виключено, що під завалами залишилися люди. Під уламками зруйнованих стихією будинків опинилися також два автобуси з пасажирами.
Десятки будинків, включаючи історичні пам'ятники, були повністю знищені. Є численні людські жертви, однак поки їх кількість не уточнюється. З перебоями подається електрика, в багатьох районах не працює телефонний і стільниковий зв'язок. У Крайстчерчі повністю закритий міжнародний аеропорт, у результаті чого скасовані десятки міжнародних і місцевих авіарейсів. Відчувається гостра нестача машин "швидкої допомоги".
"Можливо ми стали свідками самого чорного дня в історії Нової Зеландії ... У списку жертв, який я зараз маю, 65 осіб, але їхня кількість може збільшитися", - заявив прем'єр, виступаючи по місцевому телебаченню.

Після землетрусу в багатьох зруйнованих будинках почалися пожежі, які намагаються загасити вертольоти, обладнані спеціальними резервуарами.
Близько 80% будівель і споруд Крайстчерча виявилися без електрики. У декількох висотних будівлях міста зруйнувалися сходів, в результаті чого сотні людей опинилися в пастці. Є відомості про розрив водопровідних труб та вогнищах загоряння.
До ліквідації наслідків стихії залучено всі наявні ресурси, включаючи пожежників, поліцію і військовослужбовців, заявив керівник служби у справах цивільної оборони Джон Гамільтон.
Уряд сусідньої Австралії прийняв рішення направити до Крайстчерч відразу кілька рятувальних загонів для надання допомоги постраждалим і пошуку людей, що опинилися під завалами.

Фото: tsn.ua
Джерело: http://tsn.ua/
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2597 | Додав: TaRaS_R | Теги: стехія, пожежі, Нова Зеландія, Землетрус | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar