Головна » 2011 » Январь » 20 » Землетрус у Пакистані
00:00
Землетрус у Пакистані
   У ніч з вівторка на середу на південному заході Пакистану стався сильний землетрус, повідомляє Associated Press. Магнітуда підземних поштовхів склала 7,2 балу за шкалою Ріхтера. Відгомони землетрусу відчувалися в Індії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

Найближче до епіцентру землетрусу опинилося місто Далбандін (Dalbandin) в провінції Белуджістан, населення якого становить 15 тис. осіб. Ніякої інформації про руйнування в Далбандіне не надходило. Точно відомо, що в місті Карань (Karan), також близькому до епіцентру (70 км), сильних руйнувань немає. Неподалік від міста Машков (Mashkil) від підземних поштовхів зруйнувалися кілька глинобитних будинків. А в Кветті будинку вціліли, але землетрус викликало сильну паніку у городян. У найбільшому пакистанському місті - Карачі - жителі, відчувши тряску, вибігали на вулиці.

Землетруси - не рідкість в цьому регіоні. Так, 8 жовтня 2005 року поштовхом магнітудою 7,6 вбили 80 тис. чоловік на північно-заході Пакистану та в Кашмірі і залишили без даху більше 3 млн людей.

29 жовтня 2008 від землетрусу магнітудою 6,2 загинули більше 80 людей, десятки були поранені. Найбільшим руйнувань зазнало місто Зіарат (Ziarat) в провінції Белуджістан, там обрушилося близько 500 будівель. А на початку вересня 2008 року в країні було зафіксовано землетрус в 5,5 бала, його епіцентр знаходився в гірській місцевості в 300 км від міста Пешавар.

Нагадаємо також про страшний повені, яке, за оцінкою ООН, стало найбільшим гуманітарною кризою в історії. Від катаклізму, що відбувся в серпні 2010 року, постраждало більше людей, ніж у результаті цунамі в Південно-Східній Азії та землетрусів у Кашмірі (2005 рік) і на Гаїті (2010 рік) разом узятих. І хоча вода забрала життя «всього» 1600 пакистанців, що в порівнянні з 610 тис. жертв трьох вищеназваних катастроф здається зовсім незначним, постраждалих від повені налічується 13,8 млн.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2165 | Додав: wiktor | Теги: Пакистан, Кашмір, епіцентр, щкала Ріхтера, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar