Головна » 2015 » Март » 2 » Японський острів Нісіносіма збільшився в 11 разів
11:53
Японський острів Нісіносіма збільшився в 11 разів

Японський острів Нісіносіма виріс в 11 разів з моменту свого виникнення, яке стало результатом виверження підводного вулкана, що почався в 2013 році. Недавні спостереження показали, що вулкан продовжує вивергатися, збільшуючи тим самим розмір острова.

В даний момент ширина острова становить 1,95 км, довжина - 1,8 км. Площа ділянки суші складає 2,46 кв. км, проте учені припускають, що острів продовжить рости за рахунок прибуваючої магми.

«У пірокластичному конусі вулканічного кратера не спостерігається значних змін, виливи лави відбуваються кілька разів на хвилину, - говорить Кендзі Ногами з Токійського технологічного інституту. - Магма піднялася до областей кратера, розташованим на мілководді, і потоки лави простягнулися в східному напрямку від вулкана. Таким чином, я можу констатувати стабільне надходження магми ».

Влада рекомендує суднам проходити на відстані 6 км від острова, так як вулкан може викидати пар, попіл і шматки гірської породи. Дим піднімається на висоту до 1200 метрів.

Острів знаходиться на відстані 1000 км від Токіо і відноситься до острівної ланцюга Огавасара, також відомої як Острови Оґасавара.

Фото: portalsafety.at.ua
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/stihiynye-yavleniya/13744-yaponskiy-ostrov-nisinosima-uvelichilsya-v-11-raz/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1717 | Додав: wiktor | Теги: острів, Нісіносіма, лава, Японія, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar