Головна » 2010 » Июль » 16 » Японія і Україна будуть разом зондувати Землю
19:29
Японія і Україна будуть разом зондувати Землю
зондування, аерокосмічні знімки, Україна, Японія, співробітництво    Україна і Японія будуть працювати над створенням наносупутникового дистанційного зондування Землі.
     Така домовленість досягнута в ході візиту до України в липні японської делегації у складі представників Токійського університету, університету шиншил і компанії NPO InterCos.
       Як повідомили в прес-службі Національного космічного агентства України,  спільне проектування і експлуатація мікро-і наносупутників є перспективним напрямком розширення українсько-японського співробітництва у сфері космічної діяльності.
     Крім того сторони вирішили опрацювати можливості надання проекту створення наносупутникового ДЗЗ статусу офіційного українсько-японського проекту. Для цього сторони домовилися підготувати відповідні угоди і підписати їх у ході авіасалону «Авіасвіт-2010» в Києві у вересні 2010 року.
    Українська сторона розгляне можливість розширення складу учасників проекту створення наносупутники, а також можливість розробки освітньої програми з обміном студентами та стажуванням фахівців. Передбачається також проведення консультацій з українськими фахівцями про технічні характеристики датчиків створюваного наносупутникового ДЗЗ.

Джерело: http://news.siteua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1772 | Додав: wiktor | Теги: україна, Японія, аерокосмічні знімки, зондування, співробітництво | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar