Головна » 2010 » Май » 31 » Приховані діти
19:23
Приховані діти
  Жителі Китаю щорічно ховають близько трьох мільйонів дітей, щоб обійти закон про одну дитину на сім'ю. Ризикуючи позбутися житла і роботи, заплатити гігантський штраф і навіть потрапити до в'язниці, мільйони китайських батьків приховують від влади своїх нащадків. У декого це виходить так добре, що їм вдається обзавестися 5-7 спадкоємцями замість одного дозволеного, пише в сьогоднішньому матеріалі Daily Telegraph.

Давайте докладніше розповімо про те, що таке закон про
одну дитину на сім'ю. З 1978 року, коли проблема перенаселення стала серйозно турбувати уряд КНР, кожній сімейній парі, що живе в місті, дозволено мати тільки одну дитину. Таким чином країні вдалося серйозно обмежити зростання народонаселення, але не зупинити його. До теперішнього часу китайці є найчисленнішою нацією на Землі.

Відповідно до закону, селянським родинам дозволяється заводити другу дитину, якщо перша - дівчинка. Усім дозволяється мати двох дітей, якщо батьки самі є єдиними дітьми у своїх сім'ях. Крім того, в країні стає все більше заможних громадян, які в змозі заплатити великий штраф за «зайву» дитину.

Щоб випадково не завести другу, іноді жителі КНР стерилізуються після народження первістка. Але це створює проблеми, коли дитина з яких-небудь причин гине. Так, в 2008 році батькам дітей, які загинули або сильно постраждали під час землетрусу в Сичуані, дозволили народити ще одну дитину. Для цієї мети були створені команди медиків, які можуть повернути фертильність навіть стерилізованим парам.

За прогнозами, політика «одна сім'я - одна дитина» і традиційне бажання китайців мати сина може призвести до того, що до 2020 року в країні буде 30 млн. чоловіків, яким не вистачатиме дружин. Як наслідок, у суспільстві може початися зростання проституції і насильства над жінками. Ще одна гостра проблема, пов'язана з обмеженням народжуваності, - старіння населення. Згідно з розрахунками, в 2050 році в Китаї буде більше 438 млн людей старше 60 років і більше 100 млн старше 80 років. І в країні залишиться тільки 1,6 працюючих дорослих на одну людину старше 60 років, що дуже мало, особливо якщо порівнювати із  співвідношенням 7,7, що
спостерігалося в 1975 році.

Нагадаємо, що у в 2007 році влада Китаю викрила понад 1968 чиновників і держслужбовців в порушенні цього головного принципу політики планування сім'ї і населення («одна сім'я - одна дитина»). За відомостями, які оприлюднила національна Комісія з планування сім'ї, в китайській провінції Хунань в 2000-2005 роках 1968 чиновників порушили ці норми, народивши більше дітей, ніж їм належало. Треба зауважити, що в цій провінції діють найбільші штрафи за порушення принципів демографічної політики, до 1 млн юанів ($ 130 тис.).

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2623 | Додав: wiktor | Теги: одна сім'я - одна дитина, Китай, демографічна політика, Народонаселення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar