Головна » 2012 » Февраль » 12 » Кліматологи зв'язали мороз в Європі з таненням льодів в Арктиці
11:39
Кліматологи зв'язали мороз в Європі з таненням льодів в Арктиці
  арктика, лід, танення, Європа, мороз, холод, антициклон  Сильні й стійкі холоди, які встановилися на більшій частині центральної Європи, можуть бути пов'язані з таненням арктичних льодів. Як передає ВВС, такий висновок роблять деякі кліматологи.
  Мова йде про зникнення величезних масивів пакового льоду в Баренцевому і Карському морях на півночі Росії. Це і могло привести до виникнення арктичного антициклону, який встановився над більшою частиною континенту. Його жертвами стали вже понад 350 осіб.
  Величезна область високого тиску, що виникла в північній Росії, відкрила шлях у Центральну і Західну Європу холодним вітрам з арктичного басейну і Сибіру, ​​повідомляє oilru.com.
  "Нинішня погодна система відповідає прогнозам, зробленим за допомогою комп'ютерних моделей. Вони аналізували зв'язок стану атмосфери з втратою морського льоду через глобальне потепління", - заявив професор Стефан Рамсторф з Потсдамського інституту кліматичних досліджень.
  "Вільні від льоду ділянки моря виконують роль обігрівача, оскільки вони тепліше, ніж повітря над ними. Це призводить до формування області високого тиску над Баренцевим морем, яка направляє холодне повітря в Європу", - говорить кліматолог.
    Перші прогнози були зроблені за допомогою комп'ютерних моделей, розроблених Володимиром Пєтуховим і його співробітником Володимиром Семеновим з Потсдамського інституту, які вказують на настання більш холодних зим в західній Європі в результаті танення арктичних льодів.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2146 | Додав: wiktor | Теги: холод, танення, Мороз, Арктика, Європа, лід, антициклон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar