Головна » 2010 » Декабрь » 3 » Сахарська електрика
20:53
Сахарська електрика
Сахара, енергетика, проект, сонце       Японські вчені в даний момент зайняті розробкою великого проекту під назвою Sahara Solar Breeder Project, повідомляє енергетичний інформаційний портал «Р-енерго». На російську мову назва проекту можна було б перекласти як «Проект сахарського солнцезавода». Розробники проекту виходять з того, що найбільша пустеля світу Сахара одержує величезну кількість сонячної енергії та одночасно є найбільшою сировинною базою для створення сонячних батарей. Це багаті кремнеземом сахарські піски.

Проект передбачає будівництво в пустелі фабрик з виробництва кремнію та сонячних електростанцій. Система буде розвиватися по ланцюжку - за рахунок генерується на перших станціях енергії можна буде будувати нові кремнієві фабрики і сонячні електростанції. У майбутньому вони, як мріють ініціатори проекту, зможуть забезпечувати енергією весь світ. У всякому разі, до 2050 року, як заявляють автори проекту, він дозволить забезпечити 50% потреб в електроенергії всього людства.

Говориться і про те, що реалізація подібного проекту допоможе вирішити і економічні проблеми цього далеко не самого благополучного регіону, а також підготувати місцеві кадри.

    Довідка

    З точки зору сонячної енергії підстави для такого оптимізму, безумовно, є, адже Сонце дає Землі за рік у 100 000 разів більше енергії, ніж виробляють її всі електростанції світу, разом узяті. Іншими словами, за рік всі електростанції світу виробляють стільки ж електроенергії, скільки надходить на Землю від Сонця за 5 хвилин. Можна також провести таке зіставлення - на земну поверхню площею всього 5 тис. кв. км надходить стільки ж сонячної енергії, скільки виробляють її всі електростанції світу, разом узяті.

    Сахара виглядає перспективною і остільки, оскільки це обширна і малонаселена територія, у зв'язку з чим великих перешкод для розміщення виробництва (включаючи «екологічно брудне» виробництво кремнію для сонячних батарей) там не повинно бути. Але, зрозуміло, там досить інших ризиків, починаючи від кліматичних і закінчуючи політичними.

Підготував: Кирило Дегтярьов
Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2956 | Додав: wiktor | Теги: проект, енергетика, сахара, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar