Головна » 2010 » Апрель » 26 » Питання глобальної зміни клімату поставили ребром
21:34
Питання глобальної зміни клімату поставили ребром
Міністри охорони навколишнього середовища Бразилії, ПАР, Індії та Китаю, що зустрілися в неділю в Кейптауні (Capetown), ПАР, закликали до підписання глобальної зобов'язуючої угоди по зміні клімату не пізніше наступного року, повідомляє AFP. Вони обговорили, як прискорити процес роботи над документом, який вимагає від багатих країн скоротити викиди вуглекислого газу.

«Договір, обов'язковий до виконання, повинен бути укладений в Канкун, Мексика, в 2010 році або, найпізніше, в Південній Африці в 2011 році», - заявили в спільній заяві міністри з найбільш впливових країн світу, що розвивається, посилаючись на переговори з клімату в ООН (Організація об'єднаних націй, UN).

Саміт ООН з проблем зміни клімату (UN Climate Change Conference) в Копенгагені, Данія, що відбувся в грудні, був спрямований на обговорення нового договору з клімату, покликаного замінити Кіотський протокол (Kyoto Protocol). Зустріч піддалася широкої критики за те, що так і не привела до укладення нової угоди з обмеження викидів парникових газів. «Країни, що розвиваються рішуче підтримують міжнародні юридично обов'язкові угоди, оскільки відсутність таких угод завдає більшої шкоди країнам, що розвиваються, ніж розвиненим», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що Кіотський протокол, що вступив в силу в 2005 році, поставив перед індустріальними країнами завдання скоротити викиди на 5,2% в порівнянні з 1990 роком. Дія Кіотського протоколу закінчується в 2012 році. Треба зауважити, що на останньому саміті не тільки не було укладено нову угоду, але і взагалі висловлювалися сумніви в його необхідності. Деякі вчені з числа присутніх у Копенгагені, висловлювали думку, що в основі глобального потепління лежать природні причини і ступінь впливу людської діяльності на нього сильно перебільшена.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3333 | Додав: wiktor | Теги: оон, глобальні зміни клімату | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar