Головна » 2013 » Декабрь » 19 » На українській антарктичній станції розпочався туристичний сезон
09:05
На українській антарктичній станції розпочався туристичний сезон
    На українській антарктичній станції « Академік Вернадський » успішно розпочався туристичний сезон 2013-2014 р. Щорічно протягом антарктичного літа , на який і доводиться туристичний сезон , українські зимівники приймають у середньому 4-5 тис. туристів.
  За словами Голови Державного агентства з питань науки , інновацій та інформатизації Володимира Семиноженка , прийом туристичних груп на вітчизняній антарктичній станції сприяє популяризації науково -дослідної та природоохоронної діяльності в Антарктиці. «Діяльність українських полярників викликає інтерес не тільки співвітчизників , а й світової громадськості. Приймаючи туристів, ми поширюємо інформацію про Україну як про антарктичному державі. Це надзвичайно важливо для формування позитивного іміджу нашої країни » , - підкреслив Голова Держінформнауки.
   Він зазначив , що обсяг науково -технічних завдань навантаження на українських полярників під час антарктичного літа серйозно збільшується, і піклування гостями - це додаткові обов'язки і навантаження. Але українські зимівники розуміють важливість своєї місії , тому сприймають туристичні тури як своєрідне волонтерський рух , здійснюване на громадських засадах.
   Цього року в числі перших відвідувачів острова Галіндез , де базується українська антарктична станція , стали англійські морські офіцери. А до цього в гості до наших зимівникам навідалися більше 70 туристів з різних країн . Але найприємнішим було те , що серед них виявилося 11 наших земляків.
   Для туристів організовують екскурсії по території « Академіка Вернадського» , розповідають про роботу зимівників , особливості проживання , знайомлять з українськими науковими програмами. Відвідувачі мають можливість відвідати будиночок -музей , поспостерігати за пінгвінами і насолодитися чаєм.
  На станції « Академік Вернадський» туристів цікавить комплекс життєзабезпечення з унікальним науковим обладнанням , а також навколишні історичні пам'ятники. Тут же продаються сувеніри , поштові марки , надаються послуги поштового зв'язку , прогноз погоди , льодової ситуації , техніки пересування по льодовику та ін
  Довідка . У 1996 р. Україна придбала у Великобританії антарктичну станцію « Фарадей » за символічну ціну в один фунт стерлінгів і перейменувала її в « Академік Вернадський» . Туристів станція почала приймати вже з літнього сезону 1997-1998 рр. . Цікавим фактом є те , що 19 січня 2007 року станцію « Академік Вернадський» відвідала Її Королівська Високість принцеса Великобританії Анна.
  «Академік Вернадський» - це єдина українська антарктична станція . Вона розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу в Антарктиці. Станція працює цілий рік і є метеорологічною та географічною обсерваторією . Там по черзі працюють експедиції у складі метеорологів , фахівців з фізики атмосфери , сейсмологів , експертів по озону і геомагнетизму , біологів , фахівців з вивчення льодовиків. На даний момент Україна самостійно спорядила і відправила на Південний полюс вже 18 - ту арктичну експедицію.
  Національний антарктичний науковий центр ( НАНЦ ) - державний оператор України в Антарктиці ; державна науково -дослідна установа в структурі Державного агентства з питань науки , інновацій та інформатизації , яке забезпечує роботу української антарктичної станції « Академік Вернадський» і координує дослідження Антарктики українськими вченими. Центр організовує щорічні антарктичні експедиції на «Академік Вернадський» . У своїй роботі керується Державної цільової науково- технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки , затвердженої постановою Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 1002 .
Фото: http://gloss.ua/
Джерело: Урядовий портал
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2736 | Додав: wiktor | Теги: антарктина, Вернадський, туризм, Сезон, Академік, Антарктида, україна, станція, Фарадей | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar