Головна » 2014 » Июнь » 24 » Японія планує будівництво нової станції на території Антарктиди
07:41
Японія планує будівництво нової станції на території Антарктиди

Закордонні ЗМІ повідомляють, що Японія планує зведення нової наукової станції на території Антарктиди.
Місцеві вчені вважають, що це допоможе їм аналізувати повітря, яке мільйон років тому залишилося в місцевих льодах. Заходи допоможуть краще зрозуміти причини зміни клімату на нашій планеті. Жителі Японії в разі вдалої реалізації проекту сподіваються встановити новий рекорд. Раніше вченим вже вдавалося дістатися до льодів, вік яких становив вісімсот тис. років.

Іноземні ЗМІ також відзначають, що на одному зборі обговорювалося черговий план по роботі в Антарктиці, який триватиме з 2016 по 2021 роки.

Японська влада в свою чергу не квапляться говорити про будівництво станції, проте вони підкреслюють, що Токіо слід переоцінити всі можливості з будівництва нового об'єкта в південній області Землі. Крім того ініціативу японців повинні схвалити і інші країни.

Слід нагадати, що Антарктида, на сьогоднішній день, нікому не належить. Багато держав, у тому числі і Росія, зобов'язалися експлуатувати континент тільки для реалізації наукових досліджень. Дана угода забороняє експлуатацію даної території у військових цілях.

Однак, нова японська станція, не стане першим науковим пунктом Японії. У Токіо вже є в Антарктиді чотири станції, і деякі з них постійно використовуються Японією навіть сьогодні.

Завдяки одній з чотирьох станцій, яка носить назву "Купола Фудзі", вже вдалося добути зразки повітря в льодах, вік яких 720 тис. років.

Фото: http://gloss.ua/
Джерело: http://globalscience.ru/article/read/24001/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1808 | Додав: wiktor | Теги: лід, Антарктида, Японія, станція, наука | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar