Головна » 2012 » Январь » 6 » Надії на нафту
09:27
Надії на нафту
  нафта, ціна, барель, зростання Зростаючі ціни на нафту викликають оптимізм, повідомляє BBC News. Втім, поряд зі зростаючими цінами, ростуть і побоювання з приводу напруженої ситуації на Близькому Сході.
  Пальне марки Брент (Brent crude) коштувало $ 110,91, що на $ 3,53 більше попередніх торгів. Також зросли ціни і на американську нафту на $ 3,34, а тепер її барель нафти коштує $ 102,17.
  За даними опитування США, Китаю, Індії і деяких держав Євросоюзу, подібне зростання цін дає надію на відновлення світової економіки і збільшення попиту на нафту. Але останні випробування іракських ракет і нові санкції США І ЄС викликають стурбованості з приводу подальших поставок нафти. Іран погрожує закрити Ормузську протоку, через який проходить близько 15% усього світового експорту нафти.
 Інститут управління поставками (Institute for Supply Management), США, недавно заявив, що індекс національної активності виріс у грудні до 53,9 у порівнянні з 52,7 в листопаді. Будь-який показник вище 50 свідчить про зростання у цьому секторі. Дані з Великобританії також показали менший, ніж очікувалося, спад в секторі обробної промисловості в грудні завдяки замовленням з Німеччини, Китаю та Східної Європи.
  За словами біржового аналітика Ніка Макгрегора (Nick McGregor), люди відчувають обережний оптимізм, думаючи, що все може закінчитися в найближчі 9 місяців. «Проте якщо зростання буде вище, ніж очікується, то ми можемо повернутися до ситуації 2008 року, коли не буде вистачати виробничих потужностей», - додав він.
  Стурбованість ядерною програмою Ірану привела до нових санкцій США і ЄС щодо експортного іранської нафти. Іран є четвертим за величиною в світі виробником нафти, контролюючи стратегічно важливий Ормузську протоку, через який проходить близько 15% нафти. У понеділок Іран провів ракетні випробування в регіоні і попередив, що кораблям США не місце в Перській затоці.
   Такий інтенсивний ріст цін, у свою чергу, може зашкодити світовій економіці, привівши до обмеження зростання. «Щоразу, коли ціни на нафту починають рости занадто швидко, ви можете помітити, як в США починає падати попит на нафту. Це і є межа, до якого може піднятися ціна », - сказала Амріта Сен (Amrita Sen), аналітик з Barclays Capital. Загалом, надія на (вельми відносно) швидке відновлення є.
Фото: tamognia.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 6056 | Додав: wiktor | Теги: барель, зростання, нафта, ціна | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar