Головна » 2011 » Август » 19 » "Нафтогаз" планує закупити бурову установку, для освоєння шельфу Чорного моря
12:58
"Нафтогаз" планує закупити бурову установку, для освоєння шельфу Чорного моря
 Нафтогаз, шельф, Чорне море, бурова установка, вуглеводні  НАК "Нафтогаз Україна" найближчим часом планує проведення процедури закупівлі самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) для освоєння вуглеводневих ресурсів Чорного моря. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі "Нафтогазу".
    Згідно з повідомленням, відповідно до статей 10 і 21 закону України від 1 червня 2010 р. "Про здійснення державних закупівель" "Нафтогаз" планує розмістити оголошення про проведення процедури закупівлі в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та оприлюднити на веб-порталі уповноваженого органу у сфері державних закупівель.
  В "Нафтогазі" відзначили, що після придбання нових СПБУ фахівці ТОВ "Чорноморнафтогаз", що займається відповідними роботами, зможуть почати широкомасштабні геологорозвідувальні роботи, зокрема пошуково-розвідувальне буріння, в районах з глибиною моря до 120 метрів. На даних глибинах виявлено 11 перспективних структур, ресурси яких становлять понад 70 млрд куб. м газу і 70 млн т нафти. У разі відкриття нових родовищ та підтвердження запасів вуглеводнів "Чорноморнафтогаз" зможе приступити до облаштування цих родовищ, після чого почати видобуток на них.
   Нагадаємо, на сьогоднішній день "Чорноморнафтогаз" вже здійснює видобуток з шести родовищ, розташованих на шельфі Чорного та Азовського морів на глибинах до 70 метрів.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.geonews.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1741 | Додав: wiktor | Теги: Чорне море, шельф, бурова установка, Нафтогаз, вуглеводні | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar