Головна » 2011 » Октябрь » 2 » Найвища у світі веб-камера спостерігає за Еверестом
22:34
Найвища у світі веб-камера спостерігає за Еверестом
 Mobotix, веб-камера, Еверест  Німецький виробник камер відеоспостереження Mobotix вийшов на нову висоту. Та на яку!
  Представник лінійки M12 встановлений на вершині гори Кала-Паттар (5643 м), щоб в потоковому режимі передавати зображення високої чіткості довколишнього Евересту (8 848 м). Таким чином, німецька веб-камера на сонячних батареях отримує від нас красиве звання птиці самого високого польоту. Її найближчий конкурент трудиться на горі Аконкагуа, що в Аргентині (всього лише 4 389 м).
  Кала-Паттар обрана через те, що з неї відкривається дивовижний вид на західний схил Евересту. В об'єктив потрапляють також північна і південно-західна боку гори, а ще її західна стіна. Краса вимагає жертв: тут дмуть сильні вітри, а температура опускається до -30 ? C. Тримайся, камера.
   Зображення передаються по бездротовому зв'язку в обсерваторію Ev-K2-CNR Pyramid, яка розташована на висоті 5050 м. Тут відео аналізується перед відправкою до Італії для подальшої роботи.
   Не подумайте іншого, це частина науково-дослідного проекту Everest Share 2011, який проводиться в рамках міжнародної конференції Share, присвяченої моніторингу клімату та навколишнього середовища. Дослідники сподіваються, що зображення Евересту в поєднанні з метеорологічними даними, зібраними найвищої метеостанцією світу (вона розташовується на самій Джомолунгми, в 8 000 м над рівнем моря), допоможуть зрозуміти, як змінюється клімат.
   Веб-камера активна тільки в світлий час доби, тобто з шостої ранку до шостої вечора за непальським часом. Зображення оновлюються кожні п'ять хвилин, що дозволяє відстежувати рух хмар навколо гірської вершини. Якщо ж ви ходите поглянути на те, яким постає світ з вершини Евересту, перейдіть сюди.
   Підготовлено за матеріалами Gizmodo.
Фото: dic.academic.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3740 | Додав: wiktor | Теги: Mobotix, веб-камера, еверест | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar