Головна » 2010 » Август » 24 » У Непалі впав літак
18:14
У Непалі впав літак
непал, авіакатастрофа, Катманду, Еверест   У Непалі через сильні дощі зазнав аварії невеликий пасажирський літак. На борту були 14 чоловік, п'ятеро з яких були громадянами США, також рейс здійснював один громадянин Японії. Інша частина екіпажу і команда були непальцями, повідомляє Associated Press.

Літак здійснював рейс Dornier в район гори Еверест, проте змушений був повертатися в Катманду через  погодні умови. Потім він впав в районі села Шіхарпур (Shikharpur), яка знаходиться в 80 км від столиці Непалу. За словами свідків, літак був повністю зруйнований, і немає ніяких слідів тих, що вижили. Ситуацію ускладнює той факт, що поки місце аварії недоступне для техніки, оскільки в регіоні немає доріг. Туди неможливо дістатися з найближчого міста, оскільки шлях блокований  річкою,
що вийшла з берегів.

Нагадаємо, що не так давно в Саудівській Аравії зазнав аварії вантажний авіалайнер. Екіпаж вантажного літака McDonnell Douglas MD-11 авіакомпанії Lufthansa дивом уникнув смерті та серйозних поранень, після того як лайнер загорівся і розвалився навпіл при приземленні в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Літак виконував рейс 8460 і перевозив близько 90 т вантажу. Пілот і його помічник вибралися з літака по спускних жолобах, отримавши легкі поранення; їх обох доставили в найближчий військовий госпіталь. На гасіння пожежі знадобилося близько трьох годин. Lufthansa відправила до Саудівської Аравії колектив експертів, які допоможуть місцевим правоохоронцям у розслідуванні інциденту. Точні причини події поки не ясні.

«Навколо світу» розповідав, що в страждає від повеней Пакистані зазнав аварії літак, на борту якого знаходилися більше 150 людей. Лайнер Airbus 321 авіакомпанії Airblue, що виконував регулярний рейс Карачі-Ісламабад, врізався в горби на півночі пакистанської столиці. На літаку летіли 146 пасажирів і шість членів екіпажу. Зв'язок з лайнером був втрачений за кілька хвилин до приземлення. Катастрофа сталася в умовах поганої видимості, йшов сильний дощ.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1709 | Додав: wiktor | Теги: непал, авіакатастрофа, катманду, еверест | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar