Головна » 2011 » Январь » 1 » Нашестя комах-шкідників на США має винятково внутрішні причини
20:43
Нашестя комах-шкідників на США має винятково внутрішні причини
 Дослідники з Австралії, Нової Зеландії та США простудіювали базу, в якій містяться дані більш ніж на 850 видів шкідників, що живуть у 459 локаціях по всьому світу. Вчені хотіли уточнити, які види зазвичай співмешкають. Шкідники адже не збираються випадково. Наприклад, два види, які харчуються цитрусовими культурами в субтропіках, часто зустрічаються разом, але вони навряд чи мають багато спільних рис з тими, що нападають на кукурудзу в помірному поясі.

У результаті були створені списки Топ-100 комах-шкідників, які мають найвищі шанси прижитися в кожному з 48 штатів, які мають спільні кордони.

Виявилося, що якщо у штату ще немає якихось шкідників, то вони обов'язково - за одним-єдиним винятком - присутні в іншому куточку США, причому часто - в сусідньому штаті. 12 штатів можуть повністю «затаритися» комахами за рахунок сусідів.

Єдиним винятком є Флорида - одна з небагатьох територій з відносно унікальним набором шкідників (можливо, із-за тропічного клімату).

Склад шкідників не обов'язково повторюється в сусідніх штатах. Наприклад, Нью-Йорк, Пенсільванія, Огайо і Мічіган схожі, а сусідній Вісконсін більше нагадує Мен, хоча межі між ними немає.

Кореляція між розмірами і розташуванням штату і числом поки відсутніх шкідників не виявлена. Особливо дивно те, що в південних штатах, де біорізноманіття більше, та ж картина, що і в північних.

Зате помічена зв'язок з економікою: у штатах з більш високим рівнем валового національного продукту і кількістю авіапасажирів менше відсутніх комах-шкідників.
Фото: http://www.flickr.com
Джерело: http://science.compulenta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1870 | Додав: wiktor | Теги: США, Дослідження, шкідники, комахи, Нашестя | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar