Головна » 2010 » Май » 28 » Найкращі міста світу
23:09
Найкращі міста світу
  Компанія Mercer досліджувала якість життя в різних містах за наступними параметрами: злочинність, політична стабільність, лікарняне забезпечення, транспорт, їжа і напої, дозвілля, клімат і особиста свобода, повідомляє Daily Mail. Перше місце в загальному рейтингу зайняв  Відень, Австрія.

Mercer проводить дослідження для урядів і компаній, що займаються відправкою своїх співробітників за кордон. Це дослідження проводиться щорічно, і число міст, включених до рейтингу поступово збільшується. У цьому році їх число зросло з 215 до 221. Друге і третє місце в рейтингу займають швейцарські Цюрих і Женева, четверте місце ділять між собою Ванкувер, Канада, та Окленд, Нова Зеландія. Замикає двадцятку кращих Стокгольм, столиця Швеції. Жодне з російських міст не потрапило навіть до 50 кращих. Останнє місце з 221 міст зайняв Багдад, столиця Іраку, зважаючи на свою очевидну нестабільність. Повний перелік міст можна подивитися на сайті Mercer.

«Навколо світу» писав у 2007 році про інше дослідження, проведене компанією Mercer. Тоді вона вивчала благополучність міст з точки зору охорони здоров'я та санітарії. Вивчивши екологічну ситуацію в 215 містах в усьому світі, організація склала рейтинг на основі оцінки доступності медичних установ, рівня забруднення атмосфери та інфекційних захворювань.

Містом з найвищим рівнем охорони здоров'я і гігієни стало Калгарі, Канада, яке набрало у загальному заліку 131,7 бала. На другому місці опинилася столиця Гаваїв - Гонолулу. Третє місце належить місту Гельсінкі, Фінляндія. Москва зайняла 201-е місце, набравши всього 43,4 бала. На думку аналітиків Mercer, основна біда російських міст - це низький рівень охорони здоров'я і гігієни, а також погана екологія. Саме ці чинники є основоположними у визначенні рівня життя в містах.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2690 | Додав: wiktor | Теги: найкращі міста світу, Дослідження, транспорт, їжа і напої, лікарняне забезпечення, політична стабільність, Злочинність, Mercer, клімат, дозвілля | Рейтинг: 2.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar