Головна » 2010 » Июнь » 21 » Учені підтвердили гіпотезу про заселення Америки в два етапи
23:08
Учені підтвердили гіпотезу про заселення Америки в два етапи
заселення Америки, популяція, індіанські народи, дослідження  Заселення Америки, ймовірно, відбувалося в два етапи, а не в один, як вказує найбільш популярна гіпотеза.

До такого висновку прийшли вчені після порівняння черепів стародавніх і сучасних американських індіанців.

Фахівці вивчили кілька десятків черепів корінних жителів Америки віком до 11 тисяч років, а також близько 300 черепів, що належали індіанцям, які померли не раніше тисячі років тому назад.

Вчені виявили велику кількість відмінностей, які свідчать, що більш давні і більш пізні популяції індіанців походять від різних передкових груп. На думку авторів роботи, обидві хвилі міграції йшли до Америки зі Східної Азії через Берингову протоку.

Результати нового дослідження суперечать генетичним даними, отриманим при аналізі ДНК американських індіанців. Дослідники, що вивчали хромосоми корінних жителів Нового Світу, прийшли до висновку, що всі вони сталися від одного загального предка. Невідповідність генетичних і Палеоантропологічні даних може означати, що нащадки першої хвилі міграції програли еволюційне змагання нащадкам другої хвилі і вимерли, не залишивши генетичного сліду.

У будь-якому випадку, для того, щоб прийти до однозначного висновку, фахівцям необхідно провести додаткові дослідження черепів. Так як у вчених є дуже невелика кількість викопних зразків, вирішити це завдання найближчим часом не вдасться.

Два роки тому інший колектив дослідників на підставі аналізу геномної і мітохондріальної ДНК припустив, що заселення Нового Світу відбувалася навіть не в два, а в три етапи. Багато колег, однак, скептично сприйняли нову гіпотезу.

Джерело: http://www.segodnya.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3605 | Додав: wiktor | Теги: заселення Америки, популяція, Дослідження, індіанські народи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar