-->Головна » 2011 » Август » 30

В минулому Техас був частиною Антарктиди

Антарктида, Техас, континент, дрейф, тектонічні рухи   У минулому територія сучасного американського штату Техас була частиною Східної Антарктиди, яка відкололася від материка і почала дрейфувати.
  Про це свідчать результати дослідження, проведені міжнародною командою геологів з США, Австралії, Данії та Великобританії.
  За словами вчених, Техас був частиною Східної Антарктики приблизно 1,1 млр ... Читати далі»

30.08.2011

Газпром розробив спосіб боротьби з айсбергами за допомогою кип'ятку

Газпром, айсберг, кип'яток, арктичний басейн  Група винахідників з Газпрому представила спосіб активної боротьби з айсберговой небезпекою і пристрій для його здійснення, повідомляє база даних СПАРК.
  Новий метод буде працювати за такою схемою, айсберг будуть накривати з вертольота як ковпаком водонепроникною оболонкою, під якою поливати крижану брилу струменями гарячої води - розтоплювати її.
  "Для ... Читати далі»

30.08.2011

В Африці пропали малярійні комарі

Африка, ВООЗ, комар, малярія, чисельність  В Африці значно знизилося число комарів, що переносять малярію, повідомляє BBC. Такі дані були отримані міжнародною групою вчених з Данії та Танзанії під керівництвом Дена Мейровіча (Dan Meyrowitsch) з Університету Копенгагена. Звіт про дослідження опублікований в Malaria Journal.
  Дослідження проводилося в танзанійських поселеннях Масайка (Masaika) і Кіраре ... Читати далі»

30.08.2011

Небезпечні грізлі

Єллоустон, національний парк, США, ведмідь, грізлі   У національному парку Йеллоустоун (Yellowstone National Park), США, фахівці намагаються зловити ведмедя грізлі, який вбив людину, повідомляє BBC News. У п'ятницю, 26 серпня, 59-річний Джон Уоллес (John Wallace) був знайдений на гірській стежці «Мері» (Mary Mountain Trail), відомої завдяки своїй популяції ведмедів. Вважається, що ця атака ніяк не пов'язана зі с ... Читати далі»

30.08.2011

Нещадний зсув

стихія, зсув, Уганда, Кампала, Червоний Хрест  Село Намвідісі (Namwidisi) в окрузі Буламбулі (Bulambuli), що на сході Уганди в 270 км на північний схід від столиці Уганди Кампали, виявилося повністю затоплене брудом. Як мінімум 24 людини загинули в результаті зсувів, викликаних тривалими зливами. Можливо, ця цифра може зрости до 35 чоловік, але тіла решти співробітниками Червоного хреста по ... Читати далі»

30.08.2011

Індіанці аколуа були непоганими геодезистами

індіанці, мексика, конкістадори, аколуа, геодезист, земля  Гонсало де Салазар на прізвисько Ель-Гордо був скупий навіть за мірками податківців в колоніальній Мексиці. Колишній конкістадор відповідав за область Тепетлаоксток, розташовану на північ від нинішнього Мехіко.
  Щоб викрити жадібність Ель-Гордо, ацтеки-аколуа в середині XVI століття самі підрахували свою чисельність і площу сільськогосподарськи ... Читати далі»

30.08.2011

Судноплавство в Егейському морі існувало вже 15 тис. років тому

обсидіан, Егейське море, подорож, корабель, предки  Браві моряки борознили простори Егейського моря задовго до закінчення останнього льодовикового періоду.
  А все заради вулканічних порід, з яких давні виготовляли знаряддя праці і війни.
   Ніколаос Ласкаріс з Егейського університету (Греція) і його колеги, скориставшись новою технологією датування обсидіану, встановили, що суд ... Читати далі»

30.08.2011