Головна » 2011 » Ноябрь » 27 » Неспокійна Японія
23:50
Неспокійна Японія
 Японія, Фукусіма, землетрус, АЕС  Відразу два землетруси сталося в ніч з вівторка на середу на півночі Японії, повідомляє Associated Press. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань. Перший землетрус, магнітудою 6,1 стався в південній частині острова Хоккайдо, друге неподалік від АЕС «Фукусіма», сильно постраждала від великого землетрусу і цунамі 11 вересня. Після першого землетрусу на Хоккайдо були невеликі перебої з електрикою, а аварійна АЕС взагалі ніяк не постраждала.
   Нагадаємо, що територія Японії входить в так зване «тихоокеанське вогненне кільце». Вулканічний пояс, що розтягнувся на 40 тис. км, опоясує Тихий океан, пролягаючи уздовж узбережжя Південної і Північної Америки до південної частини Аляски, потім повертає до Японії, Філіппін і Індонезії і завершується в районі острова Нова Гвінея, Нової Зеландії і південно-західної Океанії. У «тихоокеанському вогненному кільці" знаходиться більшість з приблизно 1,5 тис. відомих вулканів планети. Там же відбувається 90% всіх землетрусів на Землі.
    11 березня цього року в Японії стався землетрус магнітудою 9.0, за яким послідувало руйнівне цунамі. У результаті загинуло або пропало безвісти понад 22 тис. чоловік. Крім того, цунамі викликав непоправні пошкодження на атомній електростанції «Фукусіма I» (Fukushima I). Там була пошкоджена система охолодження відразу декількох ядерних реакторів. В результаті аварії сталася значна радіоактивна витік в Тихий океан.
   За оцінками японських сейсмологів, землетрус в Японії зрушив тектонічну платформу, на якій знаходиться країна, на 20 м на схід. Деякі райони країни, такі як найбільш постраждалі від стихії префектури Івате і Фукусіма, опустилися в порівнянні з колишнім рівнем на 75 см.
   У Геологічної службі США вважають, що підвищена сейсмічна активність може тривати в Японії ще 10 років.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2114 | Додав: wiktor | Теги: Японія, Фукусіма, АЕС, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar