Головна » 2011 » Декабрь » 28 » Доповідь по Фукусімі
09:44
Доповідь по Фукусімі
  доповідь, Фукусіма, Японія, аварія, АЕСУ новій доповіді про наслідки аварії на атомній станції Фукусіма (Fukushima) в Японії кажуть, що відсутність готовності до стихійних лих і неадекватні заходи по усуненню наслідків лише посилили ситуацію за АЕС. Про це повідомляє BBC News.
 У дослідженні, яке провела урядова група, говориться, що оператори не могли передбачити величезне цунамі і його наслідки. Створена незалежна група випустила проміжні підсумки ще в травні.
  Нагадаємо, що в результаті землетрусу і наступного цунамі загинули понад 20 тис. чоловік. Десятки тисяч були евакуйовані через радіаційної загрози. Шести-реакторна станція сильно постраждала під час землетрусу, і 4 блоки були відключені після виходу з ладу системи охолодження. Минулого тижня влада заявили, що ситуація на станції стабілізувалася, але повне відновлення будуть потрібні десятиліття.
  Метою незалежної групи було не розподіл провини за катастрофу, а з'ясування причин події. У доповіді говориться, що компанія Tepco (Tokyo Electric Power) «не прийняла запобіжні заходи для запобігання аварії в результаті цунамі». Також у доповіді компанія звинувачується в нездатності розробити заходи безпеки, що перевищують проектні.
  У власному доповіді Tepco, навпаки, йдеться, що компанія не могла бути підготовлена ​​до землетрусу і подальшого цунамі, які викликали руйнування на АЕС.
  У доповіді незалежної групи говориться, що ситуація була посилена затримками в передачі інформації населенню, відсутністю навичок організації дій в умовах надзвичайної ситуації і поганим зв'язком між робітниками і урядом. Персонал на АЕС не був навчений діям у надзвичайній ситуації, коли відбулося відключення резервного живлення. Персонал також не зміг оцінити проблеми, які виникли з системами охолодження 1 і 3 реакторів.
  Доповідь був заснований на інтерв'ю більш ніж 450 чоловік, включаючи чиновників і працівників станції. У незалежну групу увійшли 12 фахівців, у тому числі сейсмологи, колишні дипломати і судді. Група була створена в травні 2011 року, очікується, що заключний доповідь буде опублікований в середині 2012 року.
Фото: Getty Images
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2841 | Додав: wiktor | Теги: доповідь, Фукусіма, АЕС, аварія, Японія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar