Головна » 2012 » Август » 30 » Низький урожай сільгоспкультур очікується у всій Північній півкулі
19:08
Низький урожай сільгоспкультур очікується у всій Північній півкулі
  Гідрометцентр Росії прогнозує в 2012 році низький урожай сільськогосподарських культур у всій Північній півкулі через посушливе літо.
  "Урожай сільгоспкультур у всій Північній півкулі в цьому році буде одним із самих мінімальних за кілька років", - заявив директор Гідрометцентру РФ Роман Вільфанд на прес-конференції в Москві.
  За його словами, літо в Росії в цілому було дуже тепле, цілий ряд місяців (травень, червень, липень) були екстремально теплими, червень 2012 року був найтеплішим на території країни. Аналогічна ситуація, за словами Вільфанда, відзначалася не тільки в Росії, але в Західній Європі і навіть в Північній Америці.
  "Незвичайність в тому, що дуже спекотна погода у всій Північній півкулі", - сказав глава Гідрометцентру.
  За словами Вільфанда, спекотне літо призвело до цілої низки негативних явищ. "Врожайність, і зернових, і інших культур у нашій країні в цьому зв'язку була невисокою, аналогічна ситуація в Західній Європі, і приблизно 60% території, де обробляється основна культура в США, кукурудза, теж була схильна посухи", - заявив Вільфанд.
 За його словами, в цьому році врожайність практично всіх сільськогосподарських культур буде однією з найбільш мінімальних за багато років.


Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=64544
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1947 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, врожай, Вільфанд, Гідрометцентр, Північна півкуля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar