Головна » 2011 » Октябрь » 12 » Країни Азії зіткнулися з нестачею жінок
22:49
Країни Азії зіткнулися з нестачею жінок
  демографія, проблеми, китай, Азія, діти, дівчатка, хлопчики  Поширення технології ультразвукового дослідження плоду, що дозволяє батькам дізнатися стать майбутньої дитини, привело до того, що в Азії утворилася нестача жінок; найбільший дефіцит представниць слабкої статі - у Китаї та Індії.
   Ці дані були оприлюднені на конференції, організованій в Ханої Фондом Організації Об'єднаних Націй для діяльності в області народонаселення і урядом В'єтнаму.
   Можливість визначати стать призводить до того, що багато батьків вдаються до «вибірковим абортам». У більшості країн чисельне співвідношення статей при народженні становить 104-106 хлопчиків на сотню дівчаток. Але тільки не в окремих азіатських державах, де ці цифри значно змінилися в останні 25 років: так, в Китаї на сотню новонароджених дівчаток припадає 118,1 хлопчика, в Індії - 110,6, в Азербайджані - 117,6, а у В'єтнамі - 111,2. Крім того, в деяких країнах досі сильна післяродова дискримінація, яка проявляється надмірною кількістю смертей дітей жіночої статі.
   На думку експертів ООН, перевагу хлопчикам віддається під впливом соціально-економічних чинників і традицій, що сягають корінням в дрімуче минуле, коли тільки сини успадковували власність, дбали про старіючих батьків, а дочки лише вимагали приданого і покидали свої родини, виходячи заміж.
  Французький демограф Крістоф Гільмото вважає, що, навіть якщо в найближче десятиліття чисельне співвідношення статей при народженні повернеться до норми, китайські та індійські чоловіки все одно будуть зазнавати труднощів з підбором наречених ще кілька десятків років.
  Демографічні наслідки минулого, нинішня диспропорція підлог при народженні та вплив цих факторів на суспільство скоро можуть стати ще одним каменем спотикання для урядів відповідних країн.
  Підготовлено за матеріалами Фонду ООН для діяльності в області народонаселення.
Фото: wired.com
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1848 | Додав: wiktor | Теги: діти, проблеми, Китай, дівчатка, хлопчики, демографія, Азія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar