Головна » 2012 » Февраль » 27 » Новий сильний землетрус магнітудою 5,2 стався в Туві
09:06
Новий сильний землетрус магнітудою 5,2 стався в Туві
 землетрус, Кизил, Тува, РосіяТретій сильний землетрус стався в Туві в понеділок, його магнітуда склала 5,2, повідомляє Алтай-Саянська філія Геофізичної служби СО РАН.
  За даними сейсмологів, епіцентр поштовху, що стався в 10.54 за місцевим часом (06.54 мск), знаходився в 130 кілометрах на схід від Кизила.
  Другий за останні два місяці сильний землетрус стався в Туві в неділю: епіцентр знаходився недалеко від Селенги, магнітуда склала 6-7. Підземні поштовхи відчувалися, щонайменше, ще в семи російських регіонах на відстані понад тисячу кілометрів від епіцентру.
  Всього за добу в Туві сталося більше 20 підземних поштовхів, магнітуда яких перевищує 3,8.
  Наряди патрульно-постової служби, відділу позавідомчої охорони, управління ГИБДД забезпечують безпеку громадян в посиленому режимі. Фактів мародерства і порушень громадського порядку не зареєстровано.
   За даними регіонального МВС, у заходах після землетрусу задіяні близько 2 тисяч поліцейських. "Особовий склад МВС Туви був піднятий по тривозі відразу після землетрусу, в заходах було задіяно близько 2 тисяч співробітників органів внутрішніх справ і 180 одиниць службового автотранспорту", - йдеться в повідомленні відомства.
  Глава регіону Шолбан Караоол вже доручив своєму першому заступнику затвердити постанову уряду республіки про введення режиму надзвичайної ситуації на території регіону через землетрус.
  Міністерству дорожньо-транспортного комплексу та зв'язку доручено забезпечити безперебійний зв'язок з населеними пунктами. Крім цього, Мінтрансу поставлена ​​задача підготувати аеропорт Кизила до можливого прибуття літаків МНС Росії. Міністерству внутрішніх справ Туви поставлена ​​задача контролювати обстановку в населених пунктах, припиняти спроби посіяти паніку і поширювати неправдиву інформацію.
   Попередній сильний землетрус стався в Туві 27 грудня. Епіцентр знаходився в Каа-Хемському районі Туви, в 100 кілометрах на схід Кизила. Магнітуда склала 6,7, інтенсивність в епіцентрі - 8-9 за шкалою MSK-64.
Фото: www.flickr.com
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 1941 | Додав: wiktor | Теги: тува, Росія, кизил, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar