Головна » 2010 » Июнь » 10 » Печеру Альтаміра знову відкриють
22:22
Печеру Альтаміра знову відкриють
  Печера Альтаміра до кінця року знову відкриється для публіки - вперше за вісім років.

Міністр культури Іспанії Анхелес Гонсалес-Сінді, оголошуючи про цю знаменну подію, зазначив, що вчені поки не визначили, скільки людей можуть перебувати в печері одночасно без шкоди для неї. Мігель Анхель Ревилья, глава уряду Кантабрії, висловив надію, що першою людиною, що відвідав печеру після її нового відкриття стане президент США Барак Обама. «Я вже написав запрошення, причому англійською мовою», - зауважив чиновник.

Альтаміра розташована в 30 км на захід від міста Сантандер на півночі Іспанії. Вона отримала прізвисько «Сікстинської капели доісторичного мистецтва» за настінні зображення биків, зубрів, кабанів та інших тварин, відображених охрою, а також червоною і чорною фарбами. Вік картин оцінюється щонайменше в 14 тисяч років.

Печера виявлена в кінці XIX століття. Вперше вона закрилася для публіки в 1977 році, тому що картини були пошкоджені вуглекислим газом, що видихається відвідувачами. Знову «заробила» Альтаміра в 1982 році, але з обмеженням кількості людей, які могли відвідувати її одночасно, і закрилася в вересні 2002 року.

Протягом восьми років бажаючі могли побувати в копії печери, розташованої в прилеглому місті Сантільяна-дель-Мар. Таких набралося 2,5 млн людей.

У 1985 році Альтаміра внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2855 | Додав: wiktor | Теги: Кантабрія, Іспанія, доісторичні малюнки, печера Альтаміра | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar