Головна » 2010 » Декабрь » 29 » Потужності альтернативної енергетики Іспанії досягли нових рекордів
11:02
Потужності альтернативної енергетики Іспанії досягли нових рекордів
canary.ru
альтернативна енергія, Іспанія, споживання електроенергії, вітрова енергетика      У поточному році частка електроенергії, виробленої у галузях альтернативної енергетики Іспанії, досягла рекордного показника 35%. Зокрема, частка вітрової енергетики за 2010 рік зросла на 18,5% і покриває тепер 16% від енергоспоживання країни, але, наприклад, 9 листопада 2010 року частка вітрової енергії становила 43% завдяки сприятливим погодним умовам. Сонячні батареї виробляють 3% електроенергії в країні, ще 16% - на гідроелекростанціях різних типів. Рясні опади поточному у поточному році сприяли збільшенню виробництва гідроенергії на 59% у порівнянні з 2009-им роком.

Із такими темпами розвитку, за думкою аналітиків, частка альтернативних джерел енергіїї в Іспанії в найближчі роки може перевищити частку електроенергії, що виробляється на АЕС країни.

У 2010 році Іспанія вперше перетворилась на експортера електроенергії до Франції, де велика кількість атомних реакторів наразі одночасно зупинені. Продовжується експорт електроенергії до Португалії, Марокко, Андорри.

Внутрішнє зростання споживання електроенергії в Іспанії зафіксовано на рівні 2,9%, що пов'язують із відновленням промислового виробництва на експортних підприємствах в рамках виходу економіки країни з кризи.

Джерело: http://www.geograf.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2604 | Додав: wiktor | Теги: Іспанія, споживання електроенергії, альтернативна енергія, вітрова енергетика | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar