Головна » 2011 » Февраль » 14 » Перший український турист полетить у космос
10:57
Перший український турист полетить у космос
 Пальчевський, космос, туризм, перший космічний турист, українець   Вже в наступному році в космос відправиться перший український турист. Ним стане телеведучий Першого національного каналу Андрій Пальчевський (програма «Глибинне буріння» - діалоги з відомими сучасниками про події в Україні та світі). Півтора року тому ведучий зареєструвався для такої подорожі на сайті компанії Virgin Galactic, яка першою в світі вже з 2012 року має намір здійснювати польоти в космос з туристами на борту.

«До космосу в мене любов з дитинства: я народився у рік першого польоту в космос Юрія Гагаріна, в 1961-му. Крім того, я - типовий адреналіновий наркоман і освоюю все, що літає, - розповів «Сьогодні» Пальчевський. - Дізнавшись про польоти, я поїхав до Космопорт в пустелі Мохаве, в Каліфорнії. Зустрівся там з винахідником корабля SpaceShipOne (перший приватний літальний апарат для польотів вище 100 км) Бертом Рутаном і з керівником компанії Virgin Galactic Річардом Бренсоном. З документів я, крім засвідчують особу, надав довідку про повне здоров'я, а також отримав довідку про проходження спецпідготовки (три дні мене вчили, як поводитися в невагомості і тренували вестибулярний апарат) ». Перспектива задоволення піднятися над Землею на 110 км (це обіцяє Virgin Galactic) обійшлася Пальчевського в 250 000 євро. Ці гроші для нього, керівника київської медлабораторій «Eurolab», - не проблема. «Але медицина - моє хобі, а взагалі я займаюся колоїдної та молекулярної хімією і свій сотий мільйон заробив у 1998 році», - зізнався він.

Потім до Пальчевського прийшло підтвердження, що він увійшов до першої сотні кандидатів, які будуть літати туристами в космос з 2012 року (зараз Virgin Galactic проводить випробування корабля. Бренсон заявляв, що першими відправить у космос всю свою сім'ю, а потім - зареєстрованих кандидатів). «У сертифікаті, який мені прислали, сказано, що я буду 87-м у цій сотні. Однак мені підтвердили, що я буду першим з країн колишнього СРСР. Не дочекаюся, коли відчую невагомість і побачу Землю зі сторони », - говорить Андрій.
Фото: ukranews.com
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2744 | Додав: wiktor | Теги: космос, перший космічний турист, Пальчевський, українець, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar