Головна » 2010 » Октябрь » 17 » Екологічна катастрофа в Угорщині з космосу
20:02
Екологічна катастрофа в Угорщині з космосу
Екологічна катастрофа, Угорщина, космос, NASA   4 жовтня 2010 одна зі стін величезного відстійника алюмінієвого заводу на заході Угорщини не витримала навантаження і впала. Коричневий потік бруду обсягом близько 700000 м3 з високим вмістом оксиду алюмінію "поповз" у місцеві водотоки. Вулиці кількох довколишніх міст (Колонтарь і Девечер) виявилися під 2-ух метровим шаром бруду. Двоє людей загинуло, кілька пропало без вісті. Десятки жителів госпіталізовані з хімічними опіками.

На знімках, представлених Вашій увазі нижче, чітко видно цей коричневий потік, що розтягнувся на багато кілометрів. В даний час угорські влади намагаються звести греблю на річці Маркано, щоб запобігти потраплянню забруднюючих речовин в Дунай, який, у свою чергу, впадає в Чорне море.


Екологічна катастрофа в Угорщині з космосу
Автор фото: NASA


Екологічна катастрофа в Угорщині з космосу
Автор фото: NASA

Більшість металів, включаючи алюміній, осідають в мулистих відкладеннях на дні водойм і зв'язуються рослинними організмами. Згодом цей абсорбований алюміній може стати причиною вторинного забруднення водойм.

Джерело: www.priroda.su
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3801 | Додав: wiktor | Теги: Nasa, космос, Угорщина, екологічна катастрофа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar